Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi'ndeki konser, Eray İnal'ın orkestra düzenlemeleri ve şefliği, Murat Atak'ın rejisörlüğü, Şafak Özen 'in metin düzenlemesiyle sahnelendi.

Solistler Nurdan Küçükekmekçi (soprano), Tuğçe Oğuzülgen ( mezzo soprano), Özgür Savaş Gençtürk ( bas), Süleyman Yardım (ney) Özgür Şarman (kanun); anlatıcı olarak da Özlem Akdoğan, Devrim Ö. Akın, H. Tolga Tümer konserde görev aldılar.

Eskişehirli Masalcılar Topluluğu kuruldu Eskişehirli Masalcılar Topluluğu kuruldu

   "Senfoni ile Yunus Emre İlahileri" adıyla sahnelenen konser, misafirlerden tam not aldı. Uzun süre alkışlanan temsil, zaman zaman misafirlerin de şiir ve ilahilere katılımıyla renklendi. Ayrıca konserde, Yunus Emre felsefesi ve eserlerinden bahsedilerek büyük ozan yâd edildi.

   Her hafta birbirinden güzel etkinliklere imza atan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası'nın gelecek haftaki programında 1 Mart 2024 Cuma saat 20.00’de Ender Sakpınar şefliğinde, solistler; Tahir Aydoğdu (kanun), Çimen Yalçın (ses sanatçısı), Sercan Halili (kemençe) tarafindan "Anadolu'nun Sesleri Şarkılar, Türküler, Ağıtlar” adlı konser icra edilecek.

Kaynak: Bülten