9 günlük kurban bayramı tatilinde sahil bölgelerine giden vatandaşlar olduğu kadar, kültür turlarını ve tatillerini tercih eden vatandaşlar da oluyor. Bu kapsamda son dönemde Eskişehir'e yönelik yoğun bir ilginin olduğuna dikkat çeken Eskişehir Turizm Birliği Oteller Konseyi Başkanı Deniz Demir, turizmin şu an için iyi gittiğini belirtti. Eskişehir'in birçok ile oranla ucuz bir şehir olduğunu ifade eden Demir, Eskişehir'de en düşük 650 lira periyodunda otel fiyatının olduğunu kaydetti.
ESKİŞEHİR'E İLGİ VAR
'Son dönemde Eskişehir'e yönelik bir talep yoğunluğu var. Özellikle bayram dönemde de otellerimiz neredeyse doldu' diyen Demir,'Bu bayram yaklaştıkça daha da yüzde 80-90 periyoduna çıkacak. Bütün misafirlerimizi bekliyoruz. Eskişehir bu anlamda hem bayramın hem de sosyal etkinliklerin çok yoğun yaşanacağı bir şehir. Biz de bu ilgiden çok memnunuz. Son dönemde ciddi rakamlara ulaştık dolulukta' dedi.
EN UCUZ OTEL 650 LİRA
Eskişehir'in birçok şehre göre ucuz olduğunu ve bu fiyatların yukarı çekilmesi gerektiğini vurgulayan Demir, 'Maliyetlerimiz çok arttı. Fiyatlarımızı asgari ücretteki ve gıda fiyatlarındaki enflasyona göre düzenledik. Ama birçok şehre göre Eskişehir ucuz bir şehir. Onunla ilgili de ciddi toplantılar yapıyoruz. Şehir fiyatlarını yukarı çekmemiz gerekiyor. Bir düzenleme yaptık. En düşük 650 lira periyodunda bir fiyatla oteller fiyat skalasına oturdu diyebiliriz' diye konuştu.
ESKİŞEHİR TÜRKİYE'NİN AVRUPASI
Eskişehir'de yapılacak çok fazla aktivite olduğuna dikkat çeken Demir, 'Bu şehir Türkiye'nin Avrupası gibi bir şehir. Özellikle sosyal etkinliklerin, çocuklarla yapılabilecek aktivitelerin eğlencenin, kültürün, sanatın başkenti niteliğinde. Birçok şehirden özellikle Kütahya,Afyon, Konya civar şehirlerden herkes buraya geliyor. Çok beğeniyorlar. Hem şehrin mimarisini hem de yapısını gezilecek yerleriyle ilgili şeyleri çok beğeniyorlar. Biz de bundan memnunuz tabi ki. Şu an iyi bizim için. Turizm güzel gidiyor' şeklinde konuştu.
GELEN BİR DAHA GELMEK İSTİYOR
Eskişehir'e gelenlerin şehirden mutlu ayrıldığını ve tekrar gelmek istediğini söyleyen Demir, 'Şu an en çok çevre illerden geliyorlar Eskişehir'e. İlk defa gelenler şok oluyor. Biz böyle bir şehir beklemiyorduk diyorlar. Genellikle Anadolu şehirlerinde çok fazla etkinlik ve buna benzer şeyler olmadığı için geliyorlar Avrupa şehri gibi Hollanda'da, Amsterdam'da gibi hissettik kendimizi diyorlar. Buraya gelenler mutlu ayrılıyorlar. Buranın yaşam şeklini, kültürünü çok beğeniyorlar ve bir daha geliyorlar' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ
Editör: TE Bilisim