Geçtiğimiz Cuma günü Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ (Türkşeker) tarafından Eskişehir Kazım Taşkent Eskişehir Şeker Fabrikası yanına açılan satış ofisine rağbet gün geçtikçe artıyor. Vatandaşlar kilogramı 11 TL'den satılan şekeri alabilmek için saatlerce kuyruk bekliyor. Genciyle yaşlısıyla günün her saatinde oluşan kuyruk, ekonominin durumunu gözler önüne seriyor.

4-5 KEZ SIRAYA GİRENLER VAR

Fabrikanın bulunduğu Şeker Mahallesi Muhtarı Canan Arı, konuyla ilgili bilgi verdi. Türkiye'de şeker fabrikasının 6 tane şubesi olduğunu ifade eden Arı, 'Şekerde zam olabilir düşüncesiyle evlerine stok yapmaya başladılar. Bir günde 4-5 kez sıraya girenler var. Biz kişi başı sadece 3 kilo veriyoruz. Pazar günleri hariç sabah 9.00'dan akşam 18.00'e kadar açık satış noktamız. Halka da güzel bir hizmet veriyor, kilogramı 11 liradan. Herkes alabilsin istiyoruz' ifadelerini kullandı.

Kuyrukta bekleyen vatandaşlar ise hayat pahalılığından dert yandı. Geleceğe dair umutları kalmadığını söyleyen halk, durumu 'sözün bitti yer' ifadeleriyle özetledi.

MECBUREN BEKLİYORUZ

Mustafa Eş: Fiyatlar çok uygun. Kilosu 11 liraya geliyor. Ucuz dediler o yüzden geldim. Normalde piyasada 20-25 lira kilosu. Yapacak bir şey yok, piyasa böyle. Mecbur bekliyoruz buralarda kuyruğu.

SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

Adnan Bayraktar: Gördüğünüz gibi. Sözün bittiği yerdeyiz. Halimiz belli. 3 kilo şeker için 1 kilometre kuyruk. Diyecek bir şey yok. Ne diyelim. 20-30 lira kar yapabilmek için, ucuz şeker alabilmek için insanlar kuyrukta. Rezilliği görüyorsunuz.

EMEKLİYE YAZIK GÜNAH

Halil Demirkara: 3 kilo şeker için herkes kuyrukta. Eskiden yokluk vardı, şimdi varlık kuyruğu bu herhalde. Emekliye yazık, günah. Genellikle dar kesim için. İnşallah düzelir.

UMUDUMUZ YOK

Abdullah Ataş: Ne söylesek boş. Ağır dönemi görüyoruz. İnşallah sonu hayırlı olur. Bizim gördüğümüz bir umut yok. Biz neyiz ki umudumuz olsun. Bir şey olsa zaten 3 kilo şeker için gelip bu kuyruğa girmezdik.

GİDİŞAT KÖTÜ

Melek Nadir: Böyle kuyruk ilk defa görüyorum. Alamıyoruz, pahalı. Ne yapalım burası da hesaplı olunca buraya geliyoruz. Hiç umudum yok, gidişat kötü.

Editör: TE Bilisim