10. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması basın toplantısı Tepebaşı Belediyesi'nde gerçekleştirildi. Basın toplantısına Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, festivalin yönetim kurulu üyeleri ve bu yıl ki Onur Konuğu Şair Lale Müldür ile belediye bürokratları katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ve Eskişehir'in festivaller, şenlikler şehri olduğuna dikkat çeken 10. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması Yönetim Kurulu Üyesi Şair Haydar Ergülen, 'Adı festivallerle anılması gereken bir kent. Yasaklarla anılmaması gereken bir kent. Çünkü Eskişehir'in doğasına, ruhuna, insan yapısına çeşitliliğine zenginliğine bütün bunlar yakışır' diye konuştu.
YASAKLARLA ANILMAMASI GEREKEN KENT
Eskişehir'de insanların barış ve huzur içinde bir arada yaşadığını ve çağdaş bir kent olmasının temelinde bu birlikteliğin olduğunu söyleyen Haydar Ergülen, 'Burada bulunmak benim için büyük mutluluk. Jale'nin Eskişehir'e ikinci gelişi. İlk gelişinde çok beğenmişti. Bu sefer daha da çok beğeneceğini zannediyorum. Çünkü kendisi buluşmamızın 10'uncu onur konuğu. Her ne kadar 2 sene beklediysek de nihayet mutlu sona ermiş bulunuyoruz. Bu buluşmanın yıllarca sürmesini diliyorum. Eskişehir bir şenlik, festivaller şehri. Adı festivallerle anılması gereken bir kent. Yasaklarla anılmaması gereken bir kent. Çünkü Eskişehir'in doğasına, ruhuna, insan yapısına çeşitliliğine zenginliğine bütün bunlar yakışır. Ben 66 yaşındayım. Eskişehirliyim. Kurtuluş Mahallesi'nde doğdum. Hala o mahallenin ruhuyla yaşıyorum. O mahallede hepimiz iç içe yan yana yaşadık. Kimse kimseyi ötekileştirmedi. Bugün de Eskişehir'in uzun yıllardır barış huzur ve Orta Anadolu'da çağdaş bir kent olmasının sırrı da bence burada. Bu farklılıklarla barış içinde, özgürce bir arada yaşama isteğimiz ve arzumuz da bugüne kadar geldi. Bundan sonra da bu birlikteliği hiçbir yasak bozamayacak diye düşünüyorum' diye konuştu.
ESKİŞEHİR'E MORAL VERECEK
10. Uluslararası Eskişehir Şiir Buluşması'nın Eskişehir'e moral vereceğini belirten Ahmet Ataç, '2 yıl covidin arkasından yavaş yavaş sosyalleşmeler buluşmalar sanat çalışmaları başladı. 2 yılın ardından şiir buluşmasıyla başlamamız son derece güzel oldu. Eskişehir'e bir moral kaynağı olacak. Ben bu konuda sevgili Haydar Ergülen'e çok teşekkür ediyorum. Yürütme kurulundaki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu tip çalışmalar tek bir kurumun üzerinden değil de vatandaşla, STK'larla paylaşarak devam etmekte çok büyük yarar var. 10'uncusuna başlayacağımız bu festivalin öncelikle Eskişehir'imize çok yakışıyor. Şiir buluşmaları çok yakışıyor. Çünkü bu şehir özgür bir şehir. Çağdaş bir şehir. Atatürk'ün çok ziyaret ettiği bir şehir. Bundan dolayı da Eskişehir'in farklı bir yapısı var. İnsanlar kadınlı erkekli beraber yaşamayı, beraber koşmayı çok iyi bilen bir şehirdir. O yüzden bu çağdaşlığımız çok iyi bir noktaya geldi' şeklinde konuştu.
ESKİŞEHİR NEFESİNİ TUTMAYACAK
Onur konuğu olarak Lale Müldür'ü ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getiren Ataç, 'İnsanların nefes almaya ihtiyacı olduğu bu dönemde Eskişehir'i bu nefesi bol bol alan bir şehir. Hiçbir zaman da nefesini tutmayacak bir şehir. Dik durmasını da bilen bir şehir. 20 senedir yerel yönetimler olarak bu şehirde dik durarak bugünlere kadar geldik. Biliyorum kısa bir süre sonra daha da bu maceramız iyi noktalanacak. Çünkü birinci yüz yılın sonunda Türkiye'nin Atatürk ilkelerine ve devrimlerine bağlı kalarak bu seçimi terse, fabrika ayarlarına döndürerek sonuçlandırılması en büyük dileğim. Ama hiçbir zaman da umutsuz değilim. Gerçekleşeceğine de çok eminim. Lale Müldür, bu yıl onur konuğumuz. Kendisini ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz' ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Lale Müldür, bir şiirini okuyarak, kendisini onur konuğu olarak Eskişehir'e davet edenlere teşekkür etti. MELTEM KARAKAŞ


Editör: TE Bilisim