Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Suat Er, kredilerle ilgili çıkan kararların devlet tarafından verildiğini vurgulayarak, 'Biz burada yönetim kurulu olarak hiçbir kararı değiştiremeyiz. Resmi olarak buradaki vermiş olduğumuz krediler devletin bize göndermiş olduğu plasmanı adil ve adaletli bir şekilde esnafımıza dağıtmaya çalışıyoruz' dedi.
LİMİT 200 BİN
Kredilerle ilgili kararların değiştiğini söyleyen Er, 'Burada esnaflarımız bizi yanlış anlıyorlar. Biz böyle kararları alamayız. Bize resmi belge gelmedikten sonra herhangi bir değişiklik yapma mümkünatımız yok. Esnafımızın bundan sonra müracaatlarında yine limitlerimiz 200 bin TL. Kredi faizlerimiz yüzde 8. Vergi mükellefliği de üç ay olarak bu şekilde müracaat etmelerini bekliyoruz' ifadelerini kullandı.
KAYIP YOK
Bazı esnafların kooperatifi yanılttığını vurgulayan Er, 'Ticaret Odası kaydı olanlar buraya müracaat edemez. Biz bu kredileri verirken istihbarat yaparak kredi veriyoruz. Her isteyene değil. Alacak olduğu kredinin esnaflığına göre araştırmamızı yapıyoruz bu şekilde onaylıyoruz. Bizi de zor durumda bırakmasınlar. İş yeri olmayan bir esnaf dahi bize müracaat etmiş. Bu para devletimizin parası. Bugüne kadar yaptığımız görevde hiç kayıp bir kredimiz olmadı. Bunu gerçek, dürüst bir şekilde kullanan esnafımız her zaman bundan faydalanabilir. Bunu hakkaniyetli bir şekilde yerinde kullansınlar. 18 ayda Eskişehir'de verdiğimiz kredi miktarı 280 milyon. 280 milyon gibi bir rakama ulaşmışız. İnsan ayrımı yapmadan bu 280 milyon Eskişehir'deki piyasaya gitti. Bu bir can suyudur. Bunun kıymetini bilelim. Kredilerini de alan kişiler gününde ödesinler' diye konuştu.HM
Editör: TE Bilisim