Eskişehir Su Atıksu Arıtma Tesisleri Katı Atık ve Tehlikeli Atık Bertaraf ve Depolama Hizmetleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESART A.Ş.), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen enerji teşvikini almaya hak kazandı.
HIZLA BÜYÜYORUZ
EOSB Başkanı Nadir Küpeli çevreci bir OSB olarak çevreye yaptıkları yatırımlarım karşılığını aldıklarını belirterek 'Verimliliği yüksek, tasarruf sağlayan ve çevrenin korunması alanında hayata geçirdiğimiz projelerimiz karşılığını buluyor. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan teşvik aldık. En Yeşil OSB ödülü bulunan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ve Atıksu Arıtma Tesisi, kimyasal, biyolojik ve ileri arıtma üniteleriyle her yıl hızla büyüyen Eskişehir OSB bölgesinin artan ihtiyaçlarına cevap vermek üzere, planlanan yeni yatırımlarını gerçekleştirmeye devam edecek' şeklinde konuştu.

ÖRNEK VE MODERN
Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyesi ve ESART A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Ayva 2010 yılından bu yana her yıl enerji teşviki aldıklarını aktararak, '2009 yılında kurulan ESART A.Ş. bünyesinde Çevre Laboratuvarı ve Atıksu Arıtma Tesisi işletilmesi faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu hayati tesisimiz ortaya koyduğu standartlar OSB yönetimi olarak çevreye verdiğimiz önemin en güzel bir örneği olduğunu düşünüyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan 2010 yılından bu yana aldığımız teşvikler bunu kanıtlar niteliktedir' dedi.
DENETİMİ GEÇTİ
Ayva, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleşen kapsam genişletme denetimi sonrası ESART A.Ş.'nin 'Çevre Ölçüm ve Analizleri Yeterlik Belgesi'ni almayı hak kazandığını ve 30 parametrede hem akreditasyon hem de bakanlık kapsamında hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. İHA
Editör: TE Bilisim