Büyükşehir Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısı Aydın Ünlüce başkanlığında toplandı. Mecliste oybirliği ile alınan karara göre 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü düzenlenecek olan etkinlik ve anma programlarına katılmak isteyenler 15 Temmuz Pazartesi günü saat 20.00'dan itibaren otobüs ve tramvayları ücretsiz kullanabilecek. Ayrıca Kurban Bayramı süresince 11 Ağustos-14 Ağustos tarihleri arasında da vatandaşlar toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.
İSİMLER DEĞİŞTİ
CHP'li ve AK Partili meclis üyelerinin aldığı ortak karar doğrultusunda Üniveriste Caddesi'nin adı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Büyükdere ve Gültepe Mahallelerinden geçen Gençlik Bulvarı'nın adı Prof Dr. Nabi Avcı, Ambarlar Sokağın adı ise Behiç Erkin Caddesi olarak değiştirildi.
SERMAYELER ARTTI
Belediye Meclisinde alınan kararla Eskişehir Kent Hizmetleri Ltd. Şti'nin sermayesi yaklaşık 120 milyon liraya, Eskişehir İmar İnşaat ve Ticaret A.Ş'nin 16 milyona, ESTRAM A.Ş'nin de içinde bulunduğu Eskişehir Sanat ve Eğitim A.Ş'nin sermayesi ise yaklaşık 91 milyon liraya yükseltildi.
PROJENİN ARKASINDAYIZ
Porsuk 1 ve Porsuk 2 Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında 700 kişilik konser ve gençlik merkezi yaya köprüleri, meydan yeşil alan ve ticaret alanlarıyla Adalar Mevkiinin devamı hayata geçirilecek. Proje Alanına ilişkin konuşan ve bölgedeki vatandaşları mağdur etmeden çalışma yürütülmesi gerektiğini söyleyen AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan, 'Bu proje 20 yıldır gündemde. 20 yıldır yapılamıyor. Proje yapılırken süre kısa tutulmalıdır. Sadece yeşil alanlar ve bank sayısı gözden geçirilmeli. Biz de projeye imza atıyoruz ve projenin arkasındayız. Sehrinize hayırlı olsun' dedi. Ardından projeyle ilgili tanıtım videosu izlendi ve ilgili madde oy birliği ile kabul edildi. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim