Geleneksel peynir üretim teknolojilerine yönelik saha çalışmalarının ilk gününde, Dubnik bölgesinde faaliyet gösteren bir işletme ziyaret edildi. Günlük 20 bin litre süt işleme kapasiteli 650 süt ineği bulunan tesiste; taze süt, ekşi süt/kefir, yoğurt, krema, yoğurtlu tatlılar, sürülebilir peynir, tereyağ, geleneksel peynirin üretimine yönelik inceleme ve değerlendirmeler yapıldı.
Saha ve ofis çalışmalarının sonunda proje katılımcıları kendi ülkelerindeki yöresel peynirler ve AB mevzuatlarıyla ilgili görüş alışverişinde bulundu. Katılımcılar oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen çalışmaların sonrasında karşılıklı iyi dilek ve temennilerde bulunarak ülkelerine döndü.
Editör: TE Bilisim