Tarihi Odunpazarı Bölgesi, müzeler, Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark, Porsuk Çayı ve çevresi olmak üzere kentin dört bir yanındaki çalışmaları yerinde inceleyen heyet, son olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.
YERİNDE İNCELEDİLER
Eskişehir'in her yönüyle hayran olunası bir kent olduğunu belirten Amasya Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Yenihan 'Amasya Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sarı'nın talimatıyla Eskişehir'e gelip burada Sayın Büyükerşen ve ekibinin hayata geçirdiği başarılı belediyecilik örneklerini yerinde görmek istedik. Eskişehir ile Amasya'nın en belirgin ortak özelliklerinden biri Eskişehir'in içinden Porsuk Çayı, Amasya'mızın içerisinden ise Yeşilırmak geçmektedir. Eskişehir, Sayın Büyükerşen'in ıslah projesi ile Porsuk'u etkin bir şekilde kullanmaktadır. Burada gördüklerimizin ekip olarak bizlere çok fayda sağlayacağına inanıyoruz' diye konuştu.
ÜRETİCİYİ DESTEKLEYİN
Başkan Büyükerşen, 'Amasya küçük ama tarihi açıdan önemli kentlerimizden birisi. İnanıyorum ki başarılı bir yerel yönetim ile Amasya'nın turizm potansiyeli de artacaktır. Turizmin gelişmesi ve şehre gelen turistlerin artmasıyla birlikte esnafın da yüzü gülecektir. Ayrıca 'Şehir Öğretir' misyonuyla çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik ücretsiz kurs imkanlarını genişletmeli ve kültür sanat faaliyetlerine ağırlık vermelisiniz. Yerel yönetimler olarak bozuk giden ekonomiyi doğrudan düzeltemeyiz belki ama bu gibi sosyal sorumluluk projeleri ve üreticiye vereceğimiz destekler ile halkın refah seviyesini yükseltmeye çalışabiliriz' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim