Tercihim Eskişehir tanıtım toplantısı Anadolu Üniversitesi'nde gerçekleşti. Toplantıya Vali Erol Ayyıldız, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu katıldı.
KALİTELİ ÜNİVERSİTELER
Toplantıda konuşan Vali Ayyıldız, 'Üniversite sevdalısı bir kişi olarak memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Tabii Eskişehir'imiz 1 milyon civarında aynı zamanda öğrenci kenti. Bu anlamda eğitimi üstü ve eğitimin başkenti olarak ifade edebileceğimiz bir şehrimiz. Sadece öğrencisi ile değil gerek kamu gerekse özel sektör yatırımlarıyla aslında tüm vatandaşlar ile beraber eğitimde bütünleşmiş hemhal olmuş harmanlanmış da bir şehir. Bu anlamda öğrencilerimiz üniversite adayı kardeşlerimiz için de çok önemli bir avantaj sağlayacak bir kentten bahsediyoruz. Hatta gençlerimizin Eskişehir'i tercih etmesindeki ne kadar sebep varsa bu sebepleri karşılayan her şey Eskişehir'de mevcut. Bu anlamda aileler çocuklarını güven içinde okuyacağı, akademik sosyal ve kültürel olarak kendilerini geliştirebilecekleri bir şehir ve kaliteli bir üniversiteyi Eskişehir'de bulabileceklerini inanıyoruz' dedi.
İYİ REHBER OLACAK
Üç üniversitenin de gönül rahatlığıyla tercih edilebileceğini vurgulayan Vali Ayyıldız, 'Gerek eğitim kalitesi gerek sosyal ve kültürel imkanları gerekse emniyet ve asayiş noktasında Eskişehir'in kendini ispatlamış bir şey olduğunda bu anlamda kuşku yoktur. Şehrimizi tercih edecek öğrencilerin en donanımlı şekilde mezun olacaklarına ve iş hayatına atılırken bu farkı belirgin bir şekilde de hissedeceklerinin bilinmesini isterim. Bu anlamda Eskişehir'imiz kuruluşun, Milli Mücadele'nin sanayinin, turizmin, huzurun eğitim şehri olarak niteleyebiliriz. O anlamda da kardeşlerimiz aslında geçmişten geleceğe tüm belki kendi yetişmelerini kuşatacak her şeyi Eskişehir'de bulabilirler. Çevrimiçi söyleşiler yoluyla şehrimiz üniversitelerini tercih etmeyi düşünen öğrencilerimize ve ailelerine Tercihim Eskişehir platformunun iyi bir rehberlik yapacağına, her konuya cevap bulacaklarına inanıyorum' ifadelerini kullandı.
KISA SÜREDE YAPILDI
Adayların zor bir dönemden geçtiklerini söyleyen Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, 'Günümüzde gençlerimize baktığımızda sadece kalite bir eğitim değil, aynı zamanda bu kaliteli eğitim alacağı mekanları, şehirleri yerleşkelere de önem veriyorlar. Bu bağlamda bu projede üniversite okumak istiyor isen, her ne okumak istiyor isen bunun Eskişehir'de var olduğunu, Eskişehir gibi bir huzur şehri, bir barış şehri, bir eğitim şehrinde beraberinde kaliteli bir eğitim de alabileceklerini bütün Türkiye'ye bütün adaylarımıza duymak istiyoruz. Bu platformun temel amacı da bu. Böyle bir girişim Eskişehir'imizde ilk defa yapılan bir şey ve bu üç üniversitemizin sinerjisi ile üniversitemiz ile iş birliği ile birlikte çalışması ile çok kısa bir sürede hayata geçti. Bu anlamda bu platformda öğrencilerimiz neler bulacaklar… Tam bilgiye erişecekler. Toplam 163 tane programımız var Eskişehir'deki üniversiteler tarafından öğrencilerimize açılan önlisans ve lisans programları. Dolayısıyla her bir programın tanıtımı yer alacak' dedi.
BULUNMAZ NİMET
Öğrenciler için platformun özellikle pandemi döneminde bulunmaz bir nimet olduğunu söyleyen AÜ Rektörü Erdal, 'Yani oturdukları yerden hem şehrimizi tanıyacaklar hem şehrimizin güzelliklerini görecekler hem şehirdeki yaşama okuma oturma imkanları tanıyacaklar. Bir taraftan da okumak istedikleri bölümün doğrudan muhataplarıyla canlı bir söyleşi ile beraber olacaklar. Tercihim Eskişehir hem kendimize çok daha yetenekli öğrencilerin çekmek anlamında hem de 3 üniversitemizin birlikte çalışmasını birlikteliğini ve güç birliğini göstermesi bakımından oldukça önemsiyoruz. Son olarak öğrencilerimize adaylarımıza seslenmek isterim ki üniversite okumak istiyorsanız yeriniz Eskişehir, tercihiniz Eskişehir olsun' ifadelerini kullandı.
KARDEŞ ÜİVERSİTEYİZ
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, 'Eskişehir'in üç kardeş üniversitesi olarak buradayız. Bu güzel projede hep beraber olmanın mutluluğu ve kıvancı içerisindeyiz. Eskişehir öğrenci şehri olarak tanınan bir şehir. Dolayısıyla öğrencilerimizi Eskişehir'e davet etmekte o kadar zorlanacak değiliz. Eskişehir her şeyden önce ulaşım ağının ortasında yer alan bir şehirdir' dedi. Öğrencilerin barınma olanakları açısından da Türkiye'nin en zengin illerinden birisinin Eskişehir olduğunu söyleyen Şenocak, 'Aynı zamanda Eskişehir'de öğrencilerimiz boş zamanlarını geçirebilecekleri her türlü aktiviteyi yapabilecekleri imkanlara sahiptir. Tiyatrosu, sinemaları, müzeleri ve kültürel zenginlikleri ile öğrenciler açısından bulunmaz bir şehir olarak Eskişehir kendini ortaya koymaktadır. Eskişehir'de öğrencilerimiz kaliteli nitelikli sorgulayan ve evrenseli yakalayan bir eğitim imkanı yanında aynı zamanda gerçek bir üniversite ortamını hissedebilecekleri, yaşayabilecekleri bir şehirdir. Tercihimiz Eskişehir en güzel şehrimiz Eskişehir' şeklinde konuştu.
ÜLKEYE MODEL OLACAK
Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, 'Bu yaklaşımın, bu çıkışın böyle bir modelin ülkemiz için de önemli bir model olacağını ifade etmek istiyorum' dedi. Döğeroğlu şöyle devam etti: 'Eskişehir'in birbirinden değerli ve kardeş Üniversitesi olarak addettiğimiz 3 üniversitesi sağlık bilimleri, sosyal bilimler, fen ve mühendislik alanında geniş bir program yelpazesine adaylarımıza sunabilecek yetkinlikte, kapasitede tam program çeşidi diye anlamında sunduğu imkanlar anlamında kampüs olanakları anlamında oldukça geniş ve etkin akademik kadrosu ile altyapısıyla gurur duyacağımız bir durumda. Sizlerin de bildiği gibi kendi havaalanını işleten uluslararası uçuş açık bir havalarımız da var biliyorsunuz. 2 üniversiteden dünyadaki iki üniversiten birisiyiz ve Türkiye'de tekiz. Adaylarımız da özellikle geleceğinizi şekillendirmek üzere vereceğiniz kararların hayırlı olmasını diliyorum. Eskişehir'in bir öğrenci kenti olduğunu, her türlü imkanı sunabildiğini bir kez daha ifade ederek sizleri Eskişehir'deki 3 üniversitemizden birinde öğrenci olarak bizlerin öğrencisi olarak görebilmeyi dilediğimizi ifade etmek istiyorum.' www.tercihimeskisehir.com platformunda seçkin isimler deneyimlerini anlatacak. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ATV Anahaber Spikeri Cem Ögretir, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, KUTTAM Direktörü İhsan Solaroğlu, TEI Genel Müdürü Mahmut Akşit, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Serdar Çam ve Bilim Kurulu Üyesi Selma Metintaş üniversite adaylarıyla bir araya gelecek. HM
Editör: TE Bilisim