Köprübaşı'nda bulunan Hava Pilot Yüzbaşı Cengiz Topel'e ait heykelin sanatçısı, Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nurbiye Uz, geçirdiği ameliyat sorasında gelişen komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybetti. Sivrihisar'ın Zey Köyü doğumlu olan Uz'un cenazesi, dün öğle namazına müteakip Cevdet Duru Camiinden kaldırıldı.
Hayatını kaybeden dekan yardımcısı Profesör Nurbiye Uz için Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal taziye mesajı yayınladı. Erdal, yayınladığı taziye mesajında, 'Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Profesör Nurbiye Uz'u beklenmedik şekilde erken kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Hocamıza Allah'tan rahmet, ailesine, yakınlarına, öğrencilerine ve Anadolu Üniversitesi ailesine başsağlığı diliyorum' dedi.
Heykeltraş ve rölyef sanatçısı olan Uz, birçok kamu ya da özel kuruma heykel, rölyef, kabartma eserler yaptı. Köprübaşı'nda 1964 de Kıbrıs'ta şehit olan Plt. Yzb. Cengiz Topel'in heykeli de yine onun eseri. HM
Editör: TE Bilisim