AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli'yi ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette AK Parti İl Başkan Yardımcıları Mehmet Lortoğlu, Metin Çekiç, Metin Tezişçi ile Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Üyeleri Riza Zeydan, Yavuz Ayva ve Hamza Tınas yer aldı. Ziyarette Covid-19'un sanayi ve ekonomiye olan etkisiyle, Eskişehir sanayinin gelişimi açısından çok önem taşıyan EOSB'nin demiryolu ile Hasanbey Lojistik Merkezi bağlantısının sağlanması, Eskişehir'in Gemlik Limanı'na demiryoluyla bağlanması, OSB 1. Gelişme Bölgesi için köprülü kavşak projesinin hayata geçmesi ve güney çevre yolunun yapımıyla, OSB'de yürütülen çalışmalar ve gerçekleşen son yatırımlar görüşüldü.

FEDAKÂR MÜCADELE

Eskişehirli sanayicilere bu süreçte gösterdikleri birlik ve beraberlik için teşekkür eden AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, pandemi süresince üretimin durmaması ve çarkların dönmesi için sanayicilerin ve çalışanların fedakarca mücadele ettiğini söyledi. Üretimin devam etmesi için gerekli tüm desteği vermeye hazır olduklarını aktaran İl Başkanı Çalışkan pandemi süresince ekonomide yaşanan sorunların çözümü noktasında Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ile koordineli çalıştıklarını ve her zaman iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

LİMANINA BAĞLANMALIYIZ

EOSB Başkanı Nadir Küpeli ise virüsün sanayideki etkisini minimize etmek adına önemli adımlar attıklarını söyledi. Başkan Küpeli, ziyarette EOSB-Hasanbey demiryolu bağlantısı, Eskişehir-Gemlik Liman bağlantısı, 1. Gelişme Bölgesi köprülü kavşak projesi, güney çevre yolunun hayata geçmesi konularına da değindi. Küpeli, EOSB-Hasanbey demiryolu bağlantısının yapımıyla Eskişehir - Gemlik Liman demiryolu bağlantı hattının OSB için büyük önem arz ettiğini belirterek, 'Sanayiciler olarak bizim için hayati önem taşıyan Eskişehir'in demiryolu ile Gemlik Limanına bağlanması ve Hasanbey Lojistik Merkeziyle-OSB arasında demiryolu hattının yapılması konusunda TCDD tarafından gerekli adımların atılması bekliyoruz. Eskişehir sanayisi açısından çok önemli olan Gemlik Limanı demiryolu hattının yapılmasıyla ihracatımızın lojistik masraflarında ciddi tasarruf sağlamış olacağız. Bir diğer önemli konu ise şehrin gündemini uzun süredir meşgul eden güney çevre yolunun hayata geçmesi. Şehrimiz için önem arz eden yeni çevre yollarının kısa süre içerisinde yapılması konusunda ilgili bakanlıklarla köprü görevi üstlenmenizi bekliyoruz. Karayollarınca onaylanan OSB 1. Gelişme Bölgesindeki (İmişehir) köprülü kavşak projesinin de bir an önce hayata geçmesi konusunda desteğinizi talep ediyoruz' diye konuştu. HM

Editör: TE Bilisim