Uzun zamandır açılması beklenen Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Sanat ve Kongre Merkezi Sanat Galerisi Saime Hakan Dönmezer'in 'Odunpazarı Evleri'nden İzlenimler' adlı baskıresim sergisi ile açıldı.

Türkvizyon için teşekkürler

Yoğun katılımla açılan sergide konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 'Eskişehir'in Kültür ve Sanat başkenti olmasına çok sevindim tabi ki. Doğrusunu isterseniz 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti sürecini iyi değerlendiremedik. En son faaliyet gerçekten Eskişehir'de kültür ve sanat faaliyeti olarak bütün ülkelerin Eskişehir'i tanıdığı etkinlik Türkvizyon yarışmasıydı. Bende katıldım. Gerçekten yapılması gereken bir faaliyetti. Bunu sağlayan Ajans mensuplarına başta Vali olmak üzere teşekkür ediyorum. Ama maalesef geçmiş ayları pek değerlendiremedik. Şimdi ümit ediyorum ki bu uzatılan 6 ayda daha büyük zenginlikler sergilemek mümkün' diye konuştu.

İstanbul'dan sonra Ankara'dan önce

Büyükerşen, 'Gönlüm istiyordu ki büyük bir kültür merkezi yapalım, çok geniş alanlarda yeşillikler içinde yapalım. Ancak Büyükşehir Belediyesi arazi fukarası. Eskişehir'e öyle bir tesis yapmalıydık ki bin 200 kişi alabilecek kapasitede bir salon olmalıydı ki orada birkaç gün sonra açılacak çok beğeneceğinizi ümit ettiğim bir salon, her şey dokunmatik, çok ileri teknoloji var. 4 asansör, 3 fuayesi var. Sanıyorum yanılmıyorsam buraya varıncaya kadar Eskişehir'de performans gösterileri, sahneleri olan 14 ya da 15ince salona sahip oluyoruz belki de 16'ıncı. Bu bakımdan Eskişehir İstanbul'dan sonra Ankara'dan önce en çok sahne ve sanat mekanlarına sahip olan şehir haline geldi. Bunda en büyük destekçimiz siz sanatseverler oldu. Sizden aldığımız cesaret, bize verdiğiniz destek ile nihayet bu tesisi yaptık' dedi.

Sahne sayılarımız çok artmış olacak

Kongre merkezinin kolay bitmediğini söyleyen Büyükerşen, ' Altında üç kat kapalı otopark var. Galeri sıkıntımızı biliyorum, bu tesis ayrı ayrı yedi salona sahip. Bunun bir farkı daha var, seminer salonları çalıştayların yapılacağı bir salon var. Bir salon daha var küçük bir sahne var. Sahne sayılarımız çok artmış olacak. Eskişehir bundan böyle 5, 6 hatta 7 çeşit sanat sergisinin 7 ayrı sanatçılara tahsis edilebilecek geniş salonlara sahibiz. Katlı salonlarda engelliler içinde yürüyen merdivenler var. 2013'ü uğurlarken 2014'de karşılayan Eskişehirlilere yılbaşı hediyemiz olarak sunmaktan büyük mutluluk duyuyorum' dedi.

Niye yaptığımızın hesabını veriyoruz

Büyükerşen, 'Yakında size sualtı dünyasını da hizmete sunacağımızı da müjdelemek isterim. Yine pek çok Avrupa şehrindeki büyük hayvanat bahçesini de açacağımızı belirtmek isterim. Yine yıllardan beri benim torun başta olmak üzere, bir türlü açamadığımız şu meşhur çocukların hayal dünyasını geliştirecek Masal Şatosunun içi de bitti çocuklarımızı sürprizler bekliyor. Kış olmasına rağmen yılbaşı hediyesi olarak sunmayı arkadaşlarımız takvim olarak ayarlamaya çalışıyorlar. Bir takım sürprizlerimiz var. Tabi bütün bu sürprizlerden dolayı hakkımızda bir takım soruşturmalar da devam ediyor. Niye yaptığımızın hesabını veriyoruz. Bütün bunlara rağmen siz Eskişehirliler için bütün bu eziyetlere, kahırlara değer. Önümdeki Atatürk heykeli ile refüjdeki Adalet Heykeli yaptığım Adalet Sarayı'nda yargılandığımızı burada ifade etmekten hiçbir sakınca görmüyorum. Siz her şeyin en iyisine layıksınız her zaman söylediğim gibi ve de Eskişehir gerçekten bu tesisle birlikte inşallah ileride daha da büyükleri yapılır. Avrupa'daki şehirlerden hiçbir eksiği olmayan bir kent haline geliyor Eskişehir' diye konuştu. (Tuğçe Mertler)

Editör: TE Bilisim