TÜYAP Fuarcılık tarafından 2'incisi düzenlenen Kitap Fuarında değerlendirmelerde bulunan TÜYAP Kültür Fuarları Kurumsal İletişim Müdürü Cemran Anıl Öder, 'Eskişehir'deki ilgiden memnunuz. Eskişehir kültür ve sanat şehri. Biz de bunların izlerini görüyoruz. Geçen sene de ilk kez hem fuar merkezi hem kitap fuarı aynı anda açılmıştı. O zamandan bu zamana insanlar da fuara ve fuar alanına alıştığını görüyoruz. İlgi iyi ama daha fazla katılım bekliyoruz. Eskişehir fuar merkezi olabilir. İlk yıl olmasına rağmen 7 fuar geçirdi. 2020 yılında da yeni projeler geliyor. Bu nedenle fuar kenti yolunda ilerliyor Eskişehir' diye konuştu.
ÖĞRENCİ KENTİ
Yayınevlerinin de fuara yoğun ilgi gösterdiğini belirten Öder, 'Biz şunu gördük. İlk yılında çok yayın evi katıldı fuara. İlk senesinde bu kadar sayıda yayın evleri katılım göstermez. Ama Eskişehir'in bir öğrenci kenti olması nedeniyle ve kültür şehri olması nedeniyle okur profilinin yüksek olduğu bir il olarak görüyoruz. Yukarıya doğru bir ivme kazanacağını düşünüyoruz' ifadelerini kullandı.
EN GÜZEL HEDİYE KİTAPTIR
Kitap Fuarının tüm yoğunluğuyla devam ettiğine dikkat çeken TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı Server Seçer, 'Bütün okullarımız kamu kuruluşlarımız farklı illerden de belediyelerden odalardan gelen farklı otobüslerle gelenler var. O yüzden bizde mutluyuz. Bizde Eskişehir olarak onları memnun etmek yani daha çok kitap satılması için çağrıda bulunduk. Buradan da çağrıda bulunalım. Kitap en güzel hediyedir' dedi. Geçen yıl düzenlenen Kitap Fuarına 90 bine yakın ziyaretçinin geldiğini belirten Seçer, bu yıl 100 bine yaklaşmayı hedeflediklerini söyledi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim