Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Necdet Sağlam, İstanbul'a Eskişehir kalkışlı YHT konulması gerektiğini belirtti.
Sağlam şu görüşlere yer veriyor:
-Daha önce Eskişehir Ekspresi treni İstanbul Eskişehir hattında çalışan bir ekspres treni vardı. Bu tren yolculuğu yaklaşık 4 saat 30 dakika bir sürede tamamlamaktaydı. Bu tren pazartesi, çarşamba ve cuma günleri sabah 6.35 te Eskişehir'den İstanbul'a, aksam 18.55 te ise İstanbul'dan Eskişehir'e doğru seferleri vardı. Eskişehir Ekspresi ilk seferine 14 Ocak 1998 yılında yapmıştır. Tren 2002 yılında seferden kaldırılmıştır.
-İstanbul yönlü bütün tren saatleri Ankara, İstanbul ve Konya'ya göre planlanmıştır. Sabah 6.15 Eskişehir'den İstanbul'a ve akşam 20.30'da İstanbul'dan Eskişehir'e YHT ile ticaret, turizm gelişecek ve bilet bulamama derdi bitecektir. Yeni sefer ile iş insanları, Esnaf, öğrenciler İstanbul'a daha kolay ve Eskişehir'i sevenler şehre daha kolay ulaşacaklar. Ankara - Eskişehir seferleri varken neden Eskişehir kalkışlı ve varışlı İstanbul seferi olmasın.
…/…
Prof. Dr. Sağlam, Eskişehirlilerin bu talebini ulaştırma Bakanlığı'na ve YHT Genel Müdürlüğü'ne de iletmiş. Eskişehir'in bu konunun üzerine eğilmesi gerekir.
NOT: Bu konuyu yaklaşık 2 yıl önce bir kez daha gündeme getirmiştim. Merak edenler için linki buraya ekliyorum:
http://www.anadolugazetesi.com/makale/bilet-vermiyorsunuz-eskisehir-ekspresini-verin-.html

Yazının devamı için tıklayınız
Editör: TE Bilisim