Sınava girecek olan öğrencilere seslenen İl Müdürü Cırıt, 'Pandemi sürecinden dolayı zor zamanlar geçirmenize rağmen, günümüz teknoloji çağının gerisinde kalmayarak eğitimde, bilimde, kültürel ve sosyal çalışmalarınızda önemli kazanımlar elde ettiniz. Şimdi de bunları daha ileriye taşıyacak olan ortaöğretim hayatınıza adım atmak üzeresiniz' dedi.

Kuralları Hatırlattı

LGS kapsamında yapılacak olan merkezi sınav hakkında hatırlatma yapan Cırıt, 'Bildiğiniz üzere 6 Haziran Pazar günü yapılacak olan sınav saat 9.30'da başlayacağından saat 9.00'da okullarınızda hazır olmanız gerekiyor. Sınava gelirken yanınızda geçerli bir kimlik kartı, yumuşak uçlu kalem, kalemtıraş ve silgi bulunması yeterli olacaktır. İsteyen öğrencilerimiz etiketi çıkarılmış şeffaf pet şişede su getirebilecekler. İki oturum halinde yapılacak olan sınavın ilk oturumu 75 dakika sürecektir. 11.30'da başlayacak olan ikinci oturum ise 80 dakika sürecek olup sınav sonuçlarınız 30 Haziran Çarşamba günü açıklanacaktır. İki oturum arasındaki 45 dakikalık bölümde, maske takmak ve sosyal mesafe kuralına uymak şartıyla okul binasında ve bahçede vakit geçirebileceksiniz' ifadelerini kullandı.

Muaf Tutulacak

Sınava girecek olan öğrencilerin velilerine de seslenen İl Müdürü Cırıt, pandemi sürecinde verdiklerini büyük desteğini vurgulayarak 'Biliyoruz ki en az öğrencilerimiz kadar yoruldunuz. Artık emeklerinizin karşılığını alma zamanı. Öğrencilerimizin sağlıklı bir ortamda sınava girmeleri için gereken tüm tedbirleri aldık. İçişleri Bakanlığının Liselere Geçiş Sınavı Genelgesi kapsamında Pazar günü sınava girecek olan öğrenciler ile beraberindeki refakatçileri 07.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak. Ayrıca yine aynı saatler arasında kırtasiyeler de açık bulundurulacak. Yine sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla nüfus müdürlükleri Cumartesi günü (bugün) 10.00-16.00 saatleri arasında; Pazar günü (yarın) ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık bulundurulacak' dedi.

Duyarlı Olmalıyız
Sınava girecek öğrencilere uygun ortamı sağlamak için vatandaşlara uyarılarda bulunan Cırıt, 'Öğrencilerimizin sınavda iyi bir başarı elde etmesi, kuşkusuz hepimizin en büyük dileğidir. Bu anlamda sınava girecek olan öğrencilerimizin konsantrasyonlarının dağılmaması için, sınav süresince sessizlik için gereken hassasiyet ve duyarlılığın gösterilmesini tüm Eskişehir halkından önemle rica ediyorum. Bu vesileyle öğrencilerimizi yetiştiren, onlardan emek ve desteklerini esirgemeyen öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ediyor, sınava girecek tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum' diye konuştu. EMRE GÜZEL




Editör: TE Bilisim