Türkiye'de önceki gün kalkışılan darbe girişiminden sonra halk demokratik tepkisini meydanları doldurarak gösteriyor. Eskişehir'de 'Demokrasi nöbetine' katılan vatandaşlar darbe girişimini protesto ettiler.

Demokrasi nöbetine AK Parti Milletvekilleri Harun Karacan ve Emine Nur Günay, İl Başkanı Dündar Ünlü, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, ilçe belediye başkanları ve on binlerce vatandaş katıldı. Yunusemre Caddesi'nde bulunan AK Parti İl Başkanlığı binası önünde toplanan vatandaşlar, darbe girişimini protesto etti. Ellerinde Türk bayrakları olan vatandaşlar, tekbirler ve sloganlar eşliğinde darbeye karşı tepkilerini dile getirdi.

VATANI HAİNLERE BIRAKMAYACAĞIZ

AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar Parti önünde toplanan kalabalığa seslenerek birlik mesajları verdiler. Başkan Doğan, bu vatanı hiçbir haine bırakmayacaklarını aktardı. Dindar ise,' Bizler bu dava için yola çıkarken vatanı, bayrağı ve milleti için kefenini cebine koyanlardanız' diye konuştu.

DARBENİN ALTINDA KALACAKSINIZ

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, 'Bu millete darbe yapamayacaksınız. Darbenin altında kalacaksınız. Biz ölmek için buradayız. 1960'da, 1971'de, 1980'de ve 28 Şubatta darbe yaptınız. Artık elinizden gelen hiçbir şeyi yapamayacaksınız. Bu millet meydanlarda. Teşkilatımız ayakta birbirimize, vatanımıza sahip çıkıyoruz. Tahriklere kapılmıyoruz, milletimize milli iradeye sahip çıkıyoruz' dedi.

ÜLKÜCÜ GRUP ALKIŞLANDI

Başkan Ünlü'nün konuşması esnasında vatandaşlar sık sık 'idam istiyoruz' sloganları attı. Konuşmaların ardından mehteran ekibi bir gösteri sundu. Demokrasi nöbetine ilerleyen saatlerde Ülkücü grupların katılması alkışlarla karşılandı.

DARBEYİ VATANDAŞ ENGELLEDİ

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay darbeyi vatandaşın engellediğinin altını çizerek, 'Bu sabah çok farklı bir sabaha uyanabilirdik. Ama hiç uyumadık. İzin vermedik. Sizlerle burada olmaktan gurur duyuyoruz. Birlik ve beraberliğimizi devam ettireceğiz. Yeter ki bu birliğimiz bozulmasın. Bizlerde Ankara'da mücadelemizi devam ettireceğiz. Değil Türk tarihinde Dünya tarihinde örnek bir mücadele. Demokrasi şehitlerimizin ruhu şad olsun. Onlar demokrasi şehidi oldular' dedi.

EVLERİMİZE GİRMEYECEĞİZ

AK Parti Milletvekili Harun Karacan, 'Hep birlikte devletimize ve milletimize sahip çıkacağız. Bu olay tamamen bitinceye kadar hiçbirimiz evlerimize girmeyeceğiz' diye konuştu. (HM)

Editör: TE Bilisim