Eskişehir'in kırsal kalkınmaya girememesinin siyasetçilerin suçu olduğunu ileri süren Şen, ' Eskişehir'e komşu olan Kütahya, Afyon, Bilecik gibi illerin kırsal kalkınmadan faydalanabiliyor. Ama Eskişehir bu iller arasında yer almıyor. Bizim milletvekillerimiz bu konuyla hiç ilgilenmedi. Eskişehir dışından iktidar partinin il başkanı oluyor, milletvekilleri dışarıdan oluyor. Kendi ilimizden kimse olmuyor. Başka ilden seçilen Milletvekili, kendi iliyle mi uğraşacak bizim ilimizle mi?' şeklinde konuştu.

Eskişehir'de seçimlerde merkez ilçeleri muhalif partinin kazandığı için cezalandırıldıklarını belirten Şen, ' Eskişehir olarak tarımda çok dışlanıyoruz. Ama suç Eskişehirlinin sahip çıkacak. Sahip çıkmadan kimse kimseye bir şey vermez' dedi.

Kırsal kalkınmaya giren illerin yüzde 50 hibe aldıklarını belirten Şen, Eskişehirlinin Eskişehir'e sahip çıkmadığını vurguladı. Küçük çiftçinin ayakta kalmakta zorluk çektiğini ifade eden Şen, bunun sebebinin de desteklerin doğru yere gitmemesinden kaynaklandığını kaydetti. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim