İsrail tarafından Filistin’e yönelik uygulanan ve devam eden kanlı saldırılara öfke kusan vatandaşlar, Reşadiye Camisi çıkışından İsmet İnönü Caddesi üzerindeki sloganlar eşliğinde Ulus Anıtına kadar bir yürüyüş gerçekleştirdi. Çok sayıda dernek ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) üyelerinin de katılarak destek verdiği İsrail Protesto yürüyüşünde küçük çocukların çığlıkları da kulakları inletti. Anıt önünde toplanan İsrail karşıtları adına açıklamayı 13 yaşındaki Emirkan Büyümez yaptı. Yürüyüşe katılan birçok kişide Filistin’de yaşanan katliama isyan ederken gözyaşlarına da hakim olmadı.

Eskişehir'de park yasağına uymayanlar cezalandırıldı
Eskişehir'de park yasağına uymayanlar cezalandırıldı
İçeriği Görüntüle

İsrail’in Filistin’den biran önce elini çekmesini talep eden küçük Emirkan “Yüreği Gazze ve oradaki masum insanlarla birlikte çarpan Eskişehirliler Anadolu’nun kadim vicdanı adına, insanlık onurunun ve adaletin sesi olarak buradayız. Bugün burada, onuruyla, azmiyle ve kararlılığıyla zalimin karşısında, mazlumun yanında saf tutan vicdan sahipleri olarak haykırıyoruz. Emperyalizm son iki asırdır, dünyayı onlarca bölgesel savaşla, iki büyük dünya savaşıyla ve yüz milyonlarca can kaybıyla kasıp kavurdu. Bu küresel yıkımın öncüleri olan ABD ve İngiltere, Müslüman coğrafyalarda da işgalci politikaların perde arkasındaki en büyük aktörleridir. Bugün İsrail denen mutlak şer odağı bir çete varsa, varlığını ABD ve İngiltere'nin şeytani aklına borçludur. İsrail, kurulduğu günden bu güne kontrollü terör politikalarıyla sınırlarını genişletti. İki yılı aşkın süredir Gazze'de çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 70 bini aşkın kişi terörist İsrail tarafından vahşice katledildi. On binlerce Filistinli ise hâlâ enkaz altında. Gazze’de yaklaşık 20 yıldır süren hukuksuz abluka, artık tahammül edilemez bir noktaya ulaştı. Bebekler, kadınlar ve yaşlılar dahil olmak üzere 2 milyona yakın sivil, açlık ve hastalıkla mücadele etmektedir. Bugün bir insani müdahale olsa dahi, yüz binlerce insanın ağır hastalıklarla ve sakatlıklarla karşı karşıya kalacağı açıktır. İsrail, kuduz bir köpek gibi saldırganlığını Gazze, Batı Şeria ve tüm Filistin'den sonra Lübnan, Suriye, İran, Yemen ve Katar'a da taşıdı. Siyonist rejimin bu azgın tutumu bölge halkları için açık bir tehdit olmaya devam ediyor. Türkiye ve Kıbrıs'a sıçrayacağı açık olan bu cüretkâr tehdidin tüm dünyayı kaosa sürükleyeceği ortadadır” dedi.

Sık,sık sloganlarla sözü kesilen Emirkan Büyümez “Yaşanan soykırım karşısında her birimizin önemli bireysel sorumlulukların başında, İsrail’e destek olan firmaları boykot gelmektedir.Boykot, sadece bir ekonomik eylem değil; yaşanan zulme karşı koymanın bir yoludur. Unutmayalım ki boykotlu ürünü almak katille iş birliği yapmaktır. Hepimiz yürekten inanıyoruz ki,Bağımsız Filistin ve esenlik yurdu özgür Kudüs’ü göreceğimiz günler yakındır. Ayaklarındaki Kudüs gücüyle adımlarını atan vicdan sahibi Ankaralılar olarak bu inançla bugün bu meydanı doldurduk. İnanıyoruz ki asırlarca her dinden insanın inancını özgürce yaşadığı barış ve esenlik yurdu Kudüs tekrar o eski ihtişamlı günlerine kavuşacaktır. İnanıyoruz ki soykırımcı İsrail hesap verecek her karışı şehit kanıyla sulanan Filistin özgürlüğüne kavuşacaktır. İnanıyoruz ki dünyayı sarmalayan Siyonist çetenin hegemonyasının son bulacağı gün dünya yeniden yaşanabilir olacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi