Yıllardır kayak tutkunu olan öğretmen Caner Kanat, bu yıl Eskişehir'de fazla kar yağışını fırsata çevirmeyi bildi. Orhangazi mahallesinde bulunan yüksek kesimlere çıkan Kanat, kayak takımlarıyla buralarda gün boyu kayak keyfini doyasıya yaşadı. Kaymaya sokak aralarında da devam eden Caner Kanat, kendisini hayretle izleyen vatandaşları şaşırttı. Eskişehir'de sokak aralarında ilk defa bu sporu yaptığını belirten Kanat, diğer kayak tutkunlarının da bu zevki denemesini istedi. Yıllardır kayak tutkunlarının kayak merkezlerine gittiklerini ifade eden Caner Kanat, bu sporun öğrencilerin şehri olan Eskişehir'de de geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

'ESKİŞEHİR'E KAYAK MERKEZİ YAPILSIN'

Eskişehir'de bulunan kayak tutkunlarının da buldukları uygun olan alanlarda kaymasını öneren Kanat, Eskişehir'e kar yağdığı her sene bu şekilde kaymaya çalıştığını söyledi. Kayak yapmayı çok sevdiğini sözlerine ekleyen Kanat, şunları belirtti;

'Fırsat buldukça kayak merkezlerine de gidiyorum. Fırsat bulamadığımda ise Eskişehir'de, bu yılki gibi ortaya çıkan fırsatları değerlendirmeye çalışıyorum. İki üniversitenin olduğu büyük bir şehirde eğer kayak merkezi yapılırsa, kış sporlarını seven arkadaşlar adına sevindirici bir gelişme olur diye düşünüyorum. Eskişehir'de bu faaliyetleri ilerletmeyi düşünüyorum. Kayak sporundan vazgeçemiyorum zaten. Yetkililere buradan sesleniyorum. Eğer bu konuda bir yatırım yaparlarsa kayak severler olarak çok seviniriz. Bulduğum yüksek tepeleri hiç kaçırmıyorum. Özellikle böyle kar yağdığı zaman, aşırı kar kalınlığı beni çok sevindiriyor. Fırsatları kaçırmadan değerlendiriyorum. Kayak takımım, ekipmanım tam. Her zaman kayağa hazırım. Eskişehirlilere de kayak yapmalarını tavsiye ederim. Zaten burada bir sürü tanıdık kayak yapan arkadaş var. Kayak merkezi olmadığı için yakında Uludağ var, orayı tercih ediyoruz. Burada da olursa tabi çok seviniriz. Ortam da müsait. Yetkililerin böyle bir girişimde bulunmasını bekliyoruz' dedi. (İHA)

Editör: TE Bilisim