FETÖ tarafından 24 gün önce gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası tüm Türkiye meydanları boş bırakmayarak Demokrasi Nöbetini sürdürdü. 15 Temmuzdan beri nöbet tutan milyonlar Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan'dan emir gelene kadar meydanları boş bırakmayacağını söylerken Erdoğan demokrasi nöbetlerini taçlandıracaklarını duyurdu. Dün gerçekleştirilen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingini' ile tutulan Demokrasi Nöbetleri son buldu.

Eskişehir'de Vilayet Meydanı'nda 81 il ile eş zamanlı gerçekleşen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 'Meydanlarda nöbet bitiyor ancak her birimiz iş yerlerimizde nöbet aynı şekilde devam edecek' dedi.

HERKES ORADAYDI

Demokrasi Nöbetlerinin taçlandırıldığı miting dün Vilayet Meydanı'nda gerçekleşti. Tüm görüşlerden insanların bir araya geldiği meydan kırmızı beyaz bayraklarla donatıldı. Demokrasi Nöbetinin taçlandırıldığı mitinge Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vali Azmi Çelik, AK Parti Milletvekilleri Emine Nur Günay ve Harun Karacan, CHP Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı belediye Başkanı Kazım Kurt, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Demokrat partisi İl Başkanı Fevzi Yalçın, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük, AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Ertuğrul Dindar, AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan, Eskişehirspor Kulüp Başkanı Halil Ünal ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Vilayet Meydanı'nda toplanan vatandaşa hitap eden Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, '24 gündür büyük bir aşkla, büyük bir heyecanla sürdürdüğümüz Demokrasi Nöbetini taçlandırıyoruz. Meydanlarda nöbetimiz bitiyor. Ancak her birimizin işyerlerinde nöbeti aynı şekilde devam edecek. İşimizin en iyisini en doğrusunu yaparak nöbetimizi sürdüreceğiz. Sizlere 15 Temmuzda bütün Türkiye ile birlikte aya kalktığını ve işgale dur dediğiniz için teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Miting tüm siyasi parti temsilcilerinin, belediye başkanlarının sahnede poz vermesiyle son buldu. hm

Editör: TE Bilisim