İş dünyası Japonya hükümetinin koalisyon ortağı Komeito Partisi Genel Başkanı Natsuo Yamaguchi, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima ve beraberlerindeki heyetle buluştu. Karşılıklı ekonomik ilişkiler ve Eskişehir'e yapılabilecek yatırımlar için ETO ve ESO'nun iş birliğinde gerçekleştirilen yemekli toplantıya Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Nadir Küpeli katıldı.
YATIRIM BEKLİYORUZ
Eskişehir'in dünyanın birçok ülkesine 2.3 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ancak Japonya ile ekonomik ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, 'Japonya'nın Eskişehir'de de otomotiv ve ileri teknoloji gerektiren alanlarda yatırım yapmasını arzu ediyoruz' diye konuştu. Ekonomik ve kültürel iş birliğinin gelişmesi gerektiğine dikkat çeken ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, 'Temel hedefimiz Japonya ile çok daha büyük iş köprüleri kurabilmek. Eskişehir olarak her türlü iş birliğine hazırız' şeklinde konuştu. Eskişehirli sanayicilerin Japonya'nın AR-GE ve üretimdeki tecrübelerinden yararlanmak istediğini belirten EOSB Başkanı Nadir Küpeli, 'Yabancı yatırımcılara her türlü imkanı sağlıyoruz. Eskişehir kara ve demir yolunun merkezi konumunda ve yatırıma son derece uygun' dedi.
KATKI SAĞLAYACAK
Toplantıda konuşan Komeito Partisi Genel Başkanı Natsuo Yamaguchi, Eskişehir'de hem sanayi kuruluşlarında incelemeler gerçekleştirdiklerini hem de Odunpazarı Modern Müze ve Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi'ni ziyaret ettiklerini söyledi. Yamaguchi, gerçekleştirdikleri ziyaret ve temasların karşılıklı ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını dile getirdi. Eskişehir'in sadece sanayi olarak değil kültürel ve turizm olarak da cazibe merkezi olduğunu belirten Yamaguchi, Eskişehir ve Japonya arasında iş birliklerinin gelişmesi için destek olmaya hazır olduğunu vurguladı. HM
Editör: TE Bilisim