Atatürkçülere, sosyal demokratlara, devrimcilere seslenen Kurt, 'Bu kadar yanlışı bu kadar olumsuzluğun bu kadar kötülüğün olduğu bir ortamda biz yan yana gelip bu iktidarı alamıyorsak kabahat bizdedir. Eskişehir'de birinci parti olmak zorundayız. Eskişehir'de birinci parti olduğumuz zaman Türkiye'de iktidar olma şansımız yükselir. Bu memlekette yaşayan herkes etnik yapısına dini kökenine mezhebine bakmadan insanlık ve demokratik bir yönetime hak kazanıyordur. Kürt'üyle Türkü'yle yan yana gelerek bu seçimde CHP'nin iktidar olmasını sağlamalıyız. Eğer biz insanlara etnik köken veya mezhepsel anlamda belli suçlamalarla bakarsak Türkiye'nin bütününü kucaklayamayız. Türkiye'nin bütününü kucaklarsak iktidar oluruz' dedi.

ALNIMIZ AÇIK BAŞIMIZ DİK

CHP'li belediyelere hiç kimsenin kara çalmaya hakkı olmadığını ifade eden Kurt, 'Alnımız açık, başımız dik, yaptığımız işler şeffaf. İsteyen gelir belediyelerden görür, isteyen meclis toplantılarını takip edebilir, asla ve asla gizli ve saklı hiçbir şeyimiz yoktur. Bizim hiç kimseye mobbing, baskı, psikolojik dürtü uygulama şansımız yoktur. Şunu bir kez daha Eskişehirliler karşısında söylüyorum. Odunpazarı Belediyesine CHP'li belediye başkanı geldi, bütün işçiler istisnasız başörtülü, başörtüsüz sendikalı oldu. Ben bunu söylediğim de ilk sendika başkanları karşı çıkıyordu, olmaz diye ama oldu. Şuanda Eskişehir'deki belediyelerde sendikasız işçi kalmamıştır' şeklinde konuştu.

TAŞERON SİSTEMİ TÜM TÜRKİYE'DE BOZALIM

Taşeronda çalışan işçilere de seslenen Kurt, 'CHP'ne destek verin. CHP'ye destek verin ki taşeronu kaldıralım. Taşeron sistemi şöyle: bu hükümet demiş ki şu şu şu hizmetleri sadece müteahhit aracılığıyla yapabilirsin, sen kendin eleman alamazsın, kendin yapamazsın. Yasa gereği ihaleye çıkıyorsun. Örneğin güvenlik sektöründe bir işçinin Odunpazarı Belediyesine maliyeti 2 bin 100 lira. Asgari ücretten işçinin eline geçen 850 lira. Asgari ücretin işverene maliyeti bin 300 lira gerisi taşeronun cebinde. Bundan daha büyük bir sömürü, hırsızlık olamaz. Bu sadece ve sadece benim işe adam alamamamdan kaynaklanan bir sistem. İşçinin mesaisini takip etmek, iznini takip etmek, maaşının yatıp yatmadığını takip etmek bizim işimiz. Haziran 2015'te iktidar olacağız bu işi bozacağız. Eğer o taşeron işçiler bize oy vermez biz iktidar olamazsak gene biz belediyelerimizde bozacağız. Ama verin ki tüm Türkiye'de bozalım. O nedenle bizi hiç kimse karalayamaz herkes kendi mayasına bakacak' diye konuştu.

KARALAMAYA ÇALIŞIRKEN VATANDAŞ KULLANILIYOR

Seçimlere gidilen süreçte CHP belediyelerinin başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Odunpazarı Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesini karalamaya çalışıldığını ifade eden CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, 'Karalamaya çalışırken vatandaşı kullanıyorlar. Son 15 gündür devam eden özel halk otobüsleri ile ilgili rezalet aslında seçime giden seçimde CHP'li belediyeleri karalama kampanyasından başka bir şey değildir' dedi.

SORUMLUSU AKP HÜKÜMETİ

Eskişehir'de tartışılan 65 yaş üstü vatandaşların çektiği eziyetin sorumlusunun AKP hükümeti olduğunu vurgulayan Usluer, 'Bugün vatandaşa yapılan eziyetin sorumlusu Özel Halk Otobüsçüleri gibi görünüyorsa da vatandaşa yapılan eziyetin sorumlusu ve Özel Halk Otobüsü işleten kişilerin yönetiminin şikayet etmesi gereken yerde belediyeler değildir. Başta valiliktir başta AKP hükümetidir. Karşı çıkacaklarsa AKP hükümetine bayrak açacaklar. Bu yasayı çıkaran AKP hükümetiyse bu yasayla ilgili gerekli düzenlemeleri yapacak olan da geri adım atması gereken de AKP hükümetidir. Belediyelerin Özel Halk Otobüslerin şikayetleri ile ilgili önceden alınmış hiçbir kararı yoktur. Sorumlusu belediyeler değildir. Buradan Eskişehir valiliğine de seslenmek istiyorum. AKP İl Başkanına da kulaklarını açarak dinlemesini tavsiye ediyorum. Bugün Eskişehir de yaşanan sıkıntıların kaynağı bizzat AKP hükümetidir. Sıkıntıyı yarattılar 65 yaş üstü vatandaşlarımızı mağdur ettiler Eskişehir Haziran 2015 seçimlerinde sadece yaşlılarla değil o yaşlıların evlatlarıyla da gereken cevabı verecektir' dedi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim