Toplantıda ilk olarak konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, bugün CHP'nin Haziran'da iktidar olacağının ilk işaretini verdiğini vurgulayarak 'Parti içi uzlaşmayı, parti içi demokrasiyi ve barışı sağlayabilen bir kadro olduğumuzu gösterdik. Şu anda görmüş olduğunuz genç yönetim kurulu listesi Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğidir. CHP'li tüm üyelerin bu yönetime destek olmak gibi bir borcu vardır' dedi.

'Hepimiz bu yönetimin arkasında dimdik durmak zorundayız' diyen Kurt, '5 ay sonra çok büyük bir genel seçime gireceğiz. Bu genel seçim Türkiye'nin ya kurtuluşu ya kurtuluşu olacak. Başka çaresi yok. CHP iktidarı bizlerin kapı kapı çalışmasından geçiyor. Şu anda AKP iktidarı en gerici konumundadır. AKP iktidarı en anti demokratik konumundadır, en hukuksuz konumundadır. Keyfi bir biçimde ülkeyi yöneten ve siyasal literatürde adına faşizm denilen bir yönetim tarzıdır. Biz Türkiye'nin solcuları, demokratları, devrimcileri, Atatürkçüleriyiz. CHP'de bir arada olmak zorundayız. Bir tek oyu bile ziyan etmeden Haziran ayında iktidarı hep beraber gerçekleştirelim. Eskişehir'de CHP'yi birinci parti yapalım' şeklinde konuştu.

Kurt'un konuşmalarının ardından yeni İl Başkanı Ersen Yeniceli partililere ilk kez seslendi. Yeniceli, yeni olduklarını ve çok kısa bir zaman içerisinde görevlendirildiklerini söyledi. Çok hızlı bir çalışmayla genç kişileri bir araya getirdiklerini belirten Yeniceli, 'Özellikle bundan sonra partimizi emanet edeceğimiz gençleri bir araya getirdik. Pırıl pırıl genç arkadaşlarımızı göreceksiniz. Artık partimizi genç nesillere emanet etmek istiyoruz. Bundan sonra göreceksiniz çok güzel çalışmalar yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi'nde gençler yok diyenlerin yüzleri gülecek. Hepiniz bunu göreceksiniz' dedi.

Çok önemli günlerden geçildiğine dikkat çeken Yeniceli, AKP Hükümetini eleştirdi. AKP'yi yine AKP'ye oy verenlerin sıfırlayacağını kaydeden Yeniceli, ' 4 ay sonra göreceksiniz siz sıfırlamanın nasıl olduğunu? Bizler yaptığımız çalışmalar neticesinde Eskişehir'i Türkiye haritasının ortasında güneş gibi parlatacağız' ifadelerini kullandı.

Yeniceli, AKP Eskişehir Milletvekillerini de eleştirerek, uzun zamandan beri seslerinin çıkmadığını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya da göndermede bulunan Yeniceli, ' Eğitimde hak etmediği bir bakan var Eskişehir'de' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yeni yönetim partilileri selamlayarak, karanfil attı. Toplantı da ayrıca partiye olan katkılarından dolayı Ersen Yeniceli tarafından Rıdvan Atan'a çiçek takdim edildi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim