Kanser ilaçlarının hastaneler tarafından temin edilmesi ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesi ile birlikte birtakım sorunlar da beraberinde geldi. Ecza depoları ilaçların parasını iki yıldan önce alamadıkları için ihaleye girmedikleri ve üniversite hastanelerin bu konuda sorun yaşadıkları iddia edildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Tabipler Odası Şube Başkanı Bülent Nazım Yılmaz ve SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, Eskişehir'de böyle bir sıkıntının yaşanmadığını vurguladı.

İLAÇLAR ÜCRETSİZ VERİLMELİ

Bütün ilaçların ihtiyacı olan hastalara ücretsiz verilmesi gerektiğine değinen Tabipler Odası Şube Başkanı Bülent Nazım yılmaz, 'Kamu ilaçların teminini sağlıyorsa bizim açımızdan bir problem yoktur. Ama önemli olan şudur istenilen ilacı mı veriyoruz yoksa gerçekten kalitesi belirsiz olan ilaçlar mı? O yüzden buna dikkat etmemiz gerekiyor' dedi.

ÖNEMLİ OLAN İLACIN ULAŞILABİLİR OLMASI

SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu ise 'Geçmişten beri nitelikli sağlık hizmetinin alınmasını istiyoruz. Onun için ilacın hastanede olması veya olmaması önemli değil, önemli olan ilaca ulaşılabilmesi. Bugün bir hasta hastaneye geldiğinde böyle bir ilaca ihtiyacı varsa ücretsiz olarak verilmesi gerekiyor. Yeni uygulama ile hastanede veya başka bir yerde bulunacak bizim için çok doyurucu bir açıklama değil. Vatandaşlar geçmişte şunu gördü. En ucuz ilaçların bile hastaneler tarafından temin edilemediğini gördü. Onun için bu uygulamalar sadece özele hasta kaydırmak, kamu hastanelerini ve üniversite hastanelerini zora sokmaktan başka bir işe yaramaz. Önemli olan hastanın ihtiyacını görebilmektir' ifadelerini kullandı.(HM)

Editör: TE Bilisim