TÜBİTAK'ın düzenlediği proje yarışmalarıyla gençlerin fikirlerine değer verdiğini ortaya koyduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, 'Gençlerimizi düşünmeye, üretmeye ve soru sormaya teşvik ediyoruz. Proje tabanlı öğrenme metodunun gençlerimizin özgüvenini artırdığını, proje aşamalarında öğrencileri aktif kıldığını, hepimiz biliyoruz. Bu projeler gençlerimizin strateji geliştirmesine bilgiyi organize etmelerine, değerlendirme yapmalarına imkan tanıyarak yeteneklerinin ortaya çıkarılmasında ve gelişiminde çok önemli rol oynuyor. Bu sayede bilgisayar, biyoloji, fizik, kimya, matematik, coğrafya, sosyoloji, psikoloji ve tarih dallarında yeni çalışmalar yapan gençlerimiz, yarışmalarla akademik disiplin ve bilimsel metotları da öğrenme imkanına kavuşuyor. TÜBİTAK'ın bu önemli yarışmasında Eskişehir bölgesi geçen yıl 379 olan proje sayısını bin 267'ye çıkardı ve sıralamada Türkiye 11'inciliğinden ikinciliğe yükseldi. İki yıl içinde proje başvuru sayısında Eskişehir bölgesinin Türkiye ikinciliğine yükselmesini çok önemli buluyorum' dedi.

'Hepiniz eski köye yeni adet getirin'

İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen de konuşmasında, ' Proje üretmek, üstüne vazife olmayan işlere karışmak ve eski köye yeni adet getirmek demektir. Sevgili gençler, hepiniz eski köye yeni adet getirin. Projeci olun ve bu sene yüzde 400 gibi bölgesel bir sayısal başarıyı yakaladık. İnşallah koordinatörümüzün desteği ile bizim de gayretimiz ile özelde Eskişehir olarak ama genelde bölge olarak bu başarıyı artıracak başarıları sürdürmeyi diliyorum' şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 9 branşta proje yarışmasına katılan öğrencilere sertifikaları takdim edildi. Eskişehir ise 8 proje ile dereceye girdi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim