Organize Sanayi Bölgesi'nde plakalı TIR'ın çalındığı ihbarını alan Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Oto Hırsızlık Büro amirliği çalışanları, konuyla ilgili çalışma başlattı. Belirtilen TIR'ın plakasından yola çıkarak şehir çıkışlarında incelemelerde bulunan ekipler, öncelikle Ankara istikametinde çalışma yaptı.
TIR'ın Ankara iline gitmediğini belirleyen ekipler, bu sefer Çifteler ilçesinde bulunan kameraları incelemeye başladı. İncelemeler sonucunda çalınan TIR'ın plakası değiştirilerek Çifteler yönünden geçtiği gördü. Bunun üzerine ekipler çalışmalarını bu yönde devam ettirdi. Çevre yolunda bulunan kameraları inceleyen ekipler TIR'ın öncelikle Konya'dan, daha sonra ise Adana'dan geçtiğini belirledi. Çalışmanın devamında ekipler çalınan aracın yaklaşık bin kilometre uzaklıkta bulunan Hatay'a getirildiğini tespit etti.

HATAY EMNİYETİ İLE
KOORDİNELİ ÇALIŞMA BAŞLATILDI
Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, TIR'ın yerini belirlemek ve operasyon yapmak için Hatay İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Oto Hırsızlık Şube Amirliği ekipleri ile koordineli çalışma başlattı. Öncelikle TIR'ın parçalanmış parçalarının yeri tespit edildi. Ardından ekipler parçaların bulunduğu iş yerine operasyon düzenledi. TIR'ın parçalanmış 19 adet parçası farklı iş yerlerinde ele geçirildi.
TIR'ların farklı şehirlerden çalınıp Hatay ilinde parçalanmasını sağladığı iddia edilen şüpheli İ.T.'in operasyon öncesi kaçtığı öğrenildi. İ.T.'yi yakalama çalışmalarının devam ettiği öğrenildi.
Eskişehir'den Hatay'a uzanan operasyon sonrasında farklı illerden anahtar kopyalama yöntemiyle çaldıkları TIR'ları parçalayan çete üyelerinden M.Ç., S.O., M.Ö., B.S., İ.Y., İ.H.S., T.K. ve Ö.Y. yakalanarak gözaltına alındı. İ.H.S, T.K., Ö.Y., polis ekipleri tarafından Eskişehir'e getirildi. Asayiş Şube Müdürlüğünde ifadeleri alınan 3 şüpheli, daha sonra adliyeye sevk edildi.

Editör: TE Bilisim