Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ülkenin geleceğinin ve refahının dev barajlara, geniş ormanlara, sulanan bereketli topraklara bağlı olduğunu vurguladı.

Hizmet zincirine her yıl yeni halkalar ilave ettiklerinin altını çizen Prof. Dr. Eroğlu, 'Bakanlık olarak her yıl tesisleri toplu olarak hizmete aldık. Bu yıl da 2,4 milyar TL'ye mal olan 175 dev tesisi Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile birlikte hizmete alacağız' dedi.

Ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden Eskişehir'in de payına düşeni aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 'Eskişehir'de Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nün tamamladığı 4 adet tesisi de bu açılış merasimi ile hizmete alacağız' değerlendirmesinde bulundu.

14 BİN 470 DEKAR ARAZİ SUYA KAVUŞACAK

Hizmete alınacak DSİ'ye ait eserlerin sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluştuğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu 'Tamamladığımız 8 adet taşkın koruma tesisini birleştirerek tek tesis olarak değerlendirdik. DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Eskişehir'de toplam 14 bin 470 dekar zirai araziye sulama suyu sağlayarak, 2 ilçe ve 7 köyü taşkın zararlarından koruyacağız. Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Orman ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Eskişehir'de yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alacağız. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, yangın havuzları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 50 milyon TL'yi geçiyor' diye konuştu.(İHA)

Editör: TE Bilisim