30 yıllık projenin sonuna gelindiğini ifade eden Sallarel, 'Yaklaşık 30 yıldır kaldırılacağı söylenen ama bir türlü gerçekleşmeyen bu projenin çözümüne artık hiç olmadığı kadar yakınız. 600 bin metrekareden oluşan bu devasa sanayi çarşımız hem yaşamsal koşullar açısından hem de teknolojik anlamda artık bu yükü karşılayamıyor' dedi.

BURHAN SAKALLI'NIN GAYRETLERİYLE

Projenin bir önceki belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın gayretleriyle Odunpazarı Belediyesine devredildiğini aktaran Sallarel, 'Bir önceki dönemde büyükşehir beledi meclisi tarafından kentsel dönüşüm alanı ilan edilen küçük sanayi sitesi ilgili dönemin Belediye Başkanı Burhan Sakallı bu dönüşümün Odunpazarı Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini söylemiş ve meclis çoğunluğunu elinde bulunduran CHP'li büyükşehir meclisi yetkiyi Odunpazarı Belediyesi'ne devretmiştir. Ancak 30 Mart yerel seçimlerinde Odunpazarı Belediyesi el değiştirmiş ve CHP'ye geçmiştir. Aynı şekilde Büyükşehir Belediye Meclis çoğunluğu da değişerek AKP çoğunluğu olmuştur' diye konuştu.

KOMİSYONDA NEDEN BEKLETİLİYOR

Projenin aylardır neden imar komisyonunda bekletildiğini soran Sallarel, 'Odunpazarı Belediye Meclisi tarafından büyükşehir meclisine gönderilen küçük sanayi sitesi kentsel dönüşüm projesi neden aylardır AKP çoğunluğu tarafından imar komisyonunda neden bekletiliyor. Soruyoruz ne değişti de dün azınlıkta oldukları büyükşehir meclisinde istediklerinde verilen yetkiyi bugün Odunpazarı el değiştirdi diye engellemek vatandaşa hizmet anlayışlarından mı kaynaklanıyor? Yoksa aman bu projeyi CHP'li belediye yaparsa biz yıllardır yapmadık. Bunu vatandaşa, Eskişehirliye anlatamayız kaygısı ile mi hareket ediyorlar. İşte meselenin özü bu' şeklinde konuştu.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ ESKİŞEHİR'E MAL OLDU

Sallarel projenin büyükşehir meclisinden geçmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

'AKP'li yetkililer kendilerince açıklama yaparak Odunpazarı Belediyesi tarafından gönderilen projenin içinin boş olduğunu söylüyorlar fakat bir yandan da proje birilerine sözüm ona rant kapılarının açıldığını söylüyorlar. Hangi açıklamaya inanalım. Bu ne yaman çelişki? Bizler küçük sanayi sitemizin hiçbir esnafını ve mülk sahibinin en ufak bir hak kaybına mahal verilmeden Eskişehirimize yakışır bir dönüşümün yapılacağına inanıyoruz. Küçük sanayi sitemizin dönüşümünden oluşacak en ufak fayda en çok esnafımıza ve mülk sahiplerine yarayacaktır. Burası kimseye peşkeş çekilmeyecek kimseye rant uğruna heba edilmeyecek. Küçük sanayi sitesi sorunu artık Eskişehir'e mal olmuştur. Bu dönüşümü engellemek Eskişehir'e ihanet etmektir. Gelin bu projeyi büyükşehir meclisinden geçirelim'(HM)

Editör: TE Bilisim