Eskişehir'in yeni Valisi Azmi Çelik, 'Eskişehir'i birlikte yönetme arzusu içindeyiz. Katılımcılık, şeffaflık önemli. Hepimize ve hepinize kolay gelsin diyorum' diye konuştu.

Valilik kararnamesi ile birlikte Batman Valiliği görevinden Eskişehir'e atanan Vali Azmi Çelik için dün Vilayet Meydanında bir karşılama töreni düzenlendi. Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ve oda başkanları katıldı. Vali Çelik törende katılımcılarla tek tek tokalaştıktan sonra tören mangasını selamladı.

Makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Çelik, 'Eskişehir köklü geçmişi olan Osmanlı'nın kurulmasına ev sahipliği yapmış olan ama bunun yanında bir diğer özelliği Cumhuriyet şehri olan ilimiz. Eskişehir 1923 yılında cumhuriyet ile kurulan bir il. İlimizin ihtiyaçlarını ve sorunlarını hep birlikte gidermenin yollarını ararken diğer taraftan köklü geçmişinden kaynaklanan milli ve manevi değerlerimize bunun yanında cumhuriyetin sahip olduğu ilke ve değerlere hep birlikte sahip çıkarak görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışacağız. Eskişehir'i birlikte yönetme arzusu içindeyiz. Katılımcılık, şeffaflık önemli. Hepimize ve hepinize kolay gelsin diyorum' diye konuştu.

BAŞLAMIŞ OLAN İŞLER BİTECEK

Devam eden projeler hakkında eski Vali Tuna ile görüştünüz mü? Yönündeki soruya yanıt veren Çelik, 'Stadyum inşaatı tahmin ediyorum ki bu sene itibariyle tamamlanacak. Eskişehir'den ayrıldıktan sonra zaman zaman Eskişehir'i takip ettim. Özellikle stadyumun bağlantı yolları noktasında ufakta olsa bir sıkıntı sezinledim. Ama Stadyumun bu sene tamamlanması akabinde artık şuan mevcut Atatürk Stadyumu yıkılacak ve orada bildiğim kadarıyla meydan inşası gündemde. Alınmış olan kararın devamı noktasında elimizden geleni elbette yapacağız. Başlamış olan işlerin bitmesi noktasında azami gayret bizim görevlerimiz arasında. Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi Sazova'da yapılmakta. Bugünden bu türlü işler hakkında net bir bilgi vermektense konuyu biraz daha irdeleyip sizlerle paylaşmayı doğru buluyorum' dedi.

Çelik törenin ardından görevine başlamış oldu. (HM)

Editör: TE Bilisim