Vali Azmi Çelik, Sarıcakaya ve Mihalgazi'yi ziyaret etti. İlk olarak Sarıcakaya Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Çelik, Kaymakam Mübarek Ağitoğlu, Belediye Başkanı Faruk Güler, il genel meclis üyeleri ve ilçe kurum müdürleri tarafından karşılandı. Daha sonra kaymakamlık makamına geçen Vali Çelik, Kaymakam Ağitoğlu'ndan ilçe hakkında bilgi aldı.

19 SERA KAZANDIRILDI

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler'i makamında ziyaret eden Vali Çelik, belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirildi. Güler ilçe halkının en önemli geçim kaynağının meyve ve sebze üreticiliği olduğunu belirtti. Güler, 'Tarım alanında ilçemizi en iyi konuma getirmek için uğraşıyoruz. Sarıcakaya'da üretilen tarımsal ürünlerin kalitesini artırmada, üretilen ürünlerin bölgeye daha çok katma değer sağlamasında bölge halkımız elinden geleni yapıyor. Biz de belediye olarak bölgemizdeki çiftçilerimize gerekli desteği sağlıyoruz' dedi. Vali Çelik'in ilçeye yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Güler, Genç Çiftçiler Projesi kapsamında bölgeye 19 tane daha sera kazandırıldığını bildirdi. Vali Çelik, Akdeniz iklimi özelliğine sahip olan ilçenin, Eskişehir ekonomisine büyük katma değer kazandırdığını vurguladı.

SON YILLARDA SERACILIK BÜYÜK BİR GELİŞME KAYDETTİ

Sarıcakaya'nın ardından Vali Çelik, Mihalgazi İlçesi'ni ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Mustafa Akbey'i ve Belediye Başkanı Zeynep Akgün'ü makamlarında ziyaret eden Vali Çelik, ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Son yıllarda seracılık hakkında ilçenin büyük bir gelişme kaydettiğini öğrenen Vali Çelik, ilçenin kültürel zenginliklerini ise verilen bilgilerden öğrenmiş oldu. Kaymakamlık çıkışı esnasında ilçe halkıyla sohbet eden Vali Çelik, Sarıcakaya ve Mihalgazi İlçelerinin coğrafi konumları itibariyle mikroklima iklim özelliklerini taşıdıklarını vurguladı.

KÜLTÜREL ZENGİNLİKLERİNE DE SAHİP ÇIKMAYA ÇALIŞIYORUZ

Belediye Başkanı Akgün'ü ziyaretinde ise Vali Çelik'e, sadece Mihalgazi yöresine ait olan 'İşlemeli Peşkir' tanıtıldı. Kültürel zenginliklerine de sahip çıkmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Akgün, ilçe kadınlarının çok aktif olduğunu ve gelecek nesillere güzel hatıralar bırakmak istediklerini bildirdi. Geçmişten gelen kültürel medeniyetimize sahip çıkılmasını isteyen Vali Çelik, bu kültürel zenginliğimizi çocuklarımıza ve gençlerimize öğretmemiz gerektiğine vurgu yaptı. Vali Çelik, Mihalgazi İlçesi'ndeki ziyaretini İlçe' ye bağlı Sakarıılıca Köyü'ndeki termal tesisleri inceleyerek sona erdirdi. HM

Editör: TE Bilisim