Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği (ESÇEVDER) Başkanı Sadık Yurtman, koronavirüs salgınından korunmak amacıyla kullanılan maske ve eldivenlerin sokaklara, yerlere atılmasının tehlike arz ettiğini söyledi.
HALKI UYARDI
'Kendi kişisel koruyucuları başkalarının hasta olmasına sebep olacaktır' diyen Yurtman, 'Eskişehir halkımızı uyarıyoruz. Lütfen eldiven, maske, ıslak mendil ve kullandıkları kişisel koruyucularını yerlere atmasınlar. Kullandıkları maske ve eldivenleri dezenfekte ederek çöpe atsınlar. Koronavirüsü nedeniyle koruyucu ekipman olarak kullanılan enfeksiyon taşıma riski olan maske ve eldivenlerin bilinçsizce etrafa atılması tehlike arz ediyor' diye konuştu.
RİSK GRUBU
Yurtman, 'Yerlere atılan bu maske ve eldivenleri toplayan temizlik emekçileri ve çöplerden geçini sağlamaya çalışan sokak toplayıcıları da bu tehlikeden etkilenecek riskli gruplar içindedirler. Bu nedenle bu maske ve eldivenleri lütfen sokağa yerlere atmayalım. Ve birer duyarlı vatandaş olarak Eskişehir'imizi bu korona belasından kurtaralım' ifadelerini kullandı. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim