Kastamonu hariç 3 takım düşecek
TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta sezon başında sel felaketi nedeniyle ligde mücadele etme hakları bir sonraki sezona devreden Kastamonuspor, haricinde 3 takım sezon sonunda 3. Lig'e düşecek. Ligi 16, 17 ve 18'inci sırada bitirecek takımlar 3. Lig'in yolunu tutacak. Şu anki tablo ve takım performansları göz önünde bulundurulduğunda ligde son 5 sırada yer alan takımdan 3'ünün küme düşmesi bekleniyor.

Şansı en az olan Es Es
Matematiksel iddiası devam etse de ligdeki takımlar arasında kümede kalma şansı en az olan takım ne yazık ki Eskişehirspor. Evinde rakipleriyle oynadığı kritik maçları kazanamayan takım, potanın 10 puan gerisine düştü. Ayrıca Eskişehirspor ligin son haftasında BAY olacağı için maç oynamayacak. Rakipler ise o hafta da sahaya çıkacak.
İkili averajlar da kötü
Eskişehirspor'un olası puan eşitliklerinde ise rakipleriyle ikili averajı da kötü. Zonguldak Kömürspor, Pazarspor ve 1922 Konyaspor puan eşitliği halinde Es Es'in üstünde yer alacak. Eskişehirspor, Akhisarspor'u ikili averajda geçebilmesi için evinde 4 farkla mağlup etmesi gerekiyor. Bunlar da göz önünde bulundurulduğu zaman potanın üstünde yer alan Pazarspor ile aradaki fark 10 değil de 11 olarak hesaplanmalı.

35-36 puan gerekebilir
Ligde 8 maçı kalan Eskişehirspor'un kümede kalma ihtimali devam etse de futbolun gerçekleri göz önünde bulundurulduğu zaman işin ne kadar zor olduğu kendisini gösteriyor. Ligi takip eden futbol adamları kümede kalma puanının 35-36 olabileceğini belirtiyor. 18 puanı bulunan Eskişehirspor'un kalan 8 maçtan 17 puan civarında toplaması gerekiyor. Bu rakam işin zorluğunu gözler önüne seriyor. Yine de hem yönetim, hem teknik
heyet hem de futbolcular bu iş devam ettiği sürece mücadeleyi bırakmayacak.
Editör: TE Bilisim