3-5 kişiyle olacak gibi değil
Siyah-Kırmızılı kulübün içinde bulunduğu durum özveriyle çalışan mevcut yönetimin tek başına üstesinden geleceği bir noktada değil. Çok sayıda borçlu dosyadan transfer tahtasının açılması için muvafakatname almak zorunda olan yönetim, bazı dosyalara ödeme yapmak zorunda. Bunun en başında ise Trabzonspor dosyası geliyor. Ne indirime ne de ötelemeye yanaşmayan Karadeniz ekibi 6 milyon 300 bin TL (dünkü kurla) civarındaki paranın tamamını istiyor. Yönetimin önündeki en büyük engel şu an bu dosya.
Kampanyalar beklentinin çok altında
Geçmiş dönemlerde yapılan hataların bedelini şu günlerde ödeyen Eskişehirspor'da mevcut yönetim kulübün ayakta kalabilmesi adına çeşitli kampanyalar yapsa da beklenen ilgiyi bir türlü göremedi. Büyük umutlarla başlatılan dosya kapat kampanyasında toplanan rakam 230 bin TL (dün 16.00'da) civarında. Bilet gelirlerinin kulübe kaldığı dönemde maçlara ortalama 2 bin taraftarın gelmesi nedeniyle yönetim oradan da beklediği geliri elde edemedi. İstanbul'da ve Ankara'da çeşitli görüşmeler yapan yöneticiler Eskişehirspor'a sponsor ve gelir için çalmadık kapı bırakmıyor.
Belki de son şans
Bir avuç insan ve az sayıda taraftarın gayretleriyle ayakta kalmaya çalışan Eskişehirspor için şehrin artık tek yumruk olması gerekiyor. Kulübün kaderini değiştirme potansiyeline sahip kişilerin sessizliği Eskişehirspor'u çaresizliğe itiyor. Belki de bu devre arası kulüp için son şans olacak. Transfer tahtasını açma konusunda şehrin gücünü birleştirmesi camianın en çok istediği şey. Neler yaşanır bilemiyoruz ama her geçen gün Eskişehirspor'un aleyhine geçtiği bir gerçek. Siyasi çekişmeler, geçmiş dönemlerin yüzleşmeleri bir kenara bırakılmalı. Şehrin en büyük markası olan Eskişehirspor'un tekrar eski günlerine dönebilmesi için herkesin katkısına ihtiyaç var
Editör: TE Bilisim