ESKO Birlik çatısı altında toplanan Tüketim Kooperatifleri olarak ESKOKART projelerinden söz eden ESKO ikinci Başkanı Engin Gültekin, ESKOKART projesinin Türkiye'de bir ilk olduğunu vurguladı. Gültekin, 'ESKOKART ile Eskişehir, Kütahya ve Sakarya illerinde faaliyet gösteren 500 işyerinde yaklaşık 16 bin ortak ve üyelerimiz, uygun kalite, uyun fiyat ve uygun vadelerle tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Bu projemizin ekonomik karşılığı ise yaklaşık 2 milyon liradır. Projemiz ile bir yandan ortak ve üyelerimize çağın getirdiği teknolojik yenilenmeye uygun alışveriş imkanı sağlarken, diğer yandan da sağladığımız ekonomik değer ile de kent esnafımız ile dayanışma içinde faaliyet göstermeye çabalıyoruz' dedi.

DAHA İYİ BİR DÜNYA KURAR
ESKO Başkanı H. Azmi Aka ise, kooperatiflerin, toplumsal çıkar bağları, meslek bağları, sanat bağları olan grupların kurdukları kuruluşlar olduğunu ifade etti. Aka, 'Kooperatiflerin çoğalarak varlıklaşması toplumsal kalkınmanın yanı sıra toplumsal barışa ve demokratik gelişime katkı sağlar. Şunu hiç unutmayalım ki; kooperatifler insan yaşamının her karesinde var olabilen esnaf, işçi, köylü memurun ekonomik savunma aracı olan ve ortak gereksinimlerini karşılayan çağdaş ekonomik bir vizyondur. Bu amaçla kooperatifler daha iyi bir dünya kurar' şeklinde konuştu.

EN BAŞARILI İL ESKİŞEHİR
İkinci Başkan Mehmet Alp kooperatiflerin, bulundukları kentlerde emsal işyerlerine göre fiyat istikrarını sağladığını belirterek ' Kooperatiflerde kesinlikle kayıt dışı hiçbir hareket olmaz, dolayısıyla ülkemiz vergi kaybına uğramaz. Türkiye genelinde kooperatif bilincinin diğer alanlarda da olduğu gibi en başarılı kent Eskişehir'dir. Şu an itibariyle kentimizde ESKO Birlik'e bağlı 16 tüketim kooperatifi bir sandık faaliyette bulunmaktadır. Toplam ortak sayımız 16 bin civarında olup, bu rakamı her aileyi 3 kişi olarak değerlendirirsek 48 bin kişiye hizmet vermekteyiz' diye konuştu. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim