AK Partili Günay ve Çalışkan'a İl Başkan Yardımcıları Mekin Durceylan, Özlem Ünalır, İl Yönetim Kurulu Üyesi Feriha Ertorun ve Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Esma Çakır Eserkaya eşlik etti.
HER ZAMAN YANINDAYIZ
Ziyaretlerinde esnafın talep ve önerilerini dikkatle dinleyerek not alan Günay, 'Esnafımızın içinde bulunduğu iş koluna göre pandemi sürecinden farklı farklı etkilendiğini gördük. Biz de ilgili mercilere ve bakanlarımıza ileteceğiz. Yaptığımız sohbetlerde çok somut önerilerini de gündeme getirdiler. Örneğin çek konusu. Esnafımızdan bu zor dönemde devletimiz tarafından sağlanan destekler hakkında da bilgi aldık. Nerelerde daha fazla destek olabiliriz sahada görme imkanımız oldu. Her zaman esnafımızın yanında olduk, bundan sonra da olacağız' dedi.
BİLİNÇ SEVİYESİ YÜKSEK
Ziyaretinde sosyal mesafe, maske kullanımı gibi konulara da dikkat çeken Günay, 'Esnaflarımızı ziyaretimizde korona salgını konusunda bilinç düzeyinin yüksek olduğunu görmek mutlu etti. Ama bazı vatandaşlarımızı hala maskesiz ve sosyal mesafeye dikkat etmediğini görmek üzdü. Devlet hangi tedbiri alırsa alsın, bireysel tedbirler esas önlem' diye konuştu.
ÇÖZÜM ODAKLI OLALIM
Ziyaretleri sonrasında bir mesaj da veren Günay, 'Devletimiz tüm gücüyle esnafımızın yanında tabi ama buna ek neler yapılabilir, hangi uygulamalar onları bu dönemde daha iyi bir noktaya getirir bunları konuşmalıyız. Ama her zaman söylediğim gibi, samimi ve çözüm odaklı olmalıyız. Tüm dünyanın karşı karşıya olduğu bu durumu ancak birlik ve beraberliğimiz sayesinde atlatabiliriz ve atlayacağız' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim