Türkiye genelinde daha sık karşılaşıldığını ifade eden Birsen, Eskişehir'de oda başkanları ile birlikte esnaf ve sanatkarların sorunlarını çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Birsen, ' Bunlar bireysel kalıyor. Bunun yanında çözemediğimiz sorunlarda var. Bunların tamamını çözebilmemiz için sicil affının Türkiye genelinde tamamen uygulanması lazım. Maalesef ki özellikle özel sektör bankacılığı bu çıkan kararı uygulamıyor. Uygulamayışından dolayı da bir takım esnaflar krediye ulaşımda bir takım zorluklar yaşıyor. Bunun yaşanmaması için düşünülen memurlara sicil affı var. Dolayısıyla afla birlikte sicil affında mutlaka uygulanması, bu konunun üzerinde durulması gerekir. Birliklerimiz mecliste bunu dile getirerek sicillerimizin bir temiz sayfa olarak yani bir milat olarak uygulanabilmesi için elimizden geleni gösteriyor' dedi.

Esnaf kefalet kooperatiflerinin kullandırmış olduğu krediler ile ilgili Eskişehir'de kendilerine göre yöntem bulduklarını ifade eden Birsen, ipotek veren esnaflardan hiçbir şekilde kefil istemediklerini de sözlerine ekledi. (Esra Yücel)

Editör: TE Bilisim