Hamamyolu Caddesi ve Adalar Mevkii'nde esnafı gezen Büyükerşen ve Yüksel, vatandaşlarla sohbet edip sıkıntılarını dinledi. İkilinin bu ziyaretinden memnuniyet duyan Hamamyolu ve Adalar esnafı sıkıntılarını anlatırken, Yüksel'e yasama çalışmaları hakkında sorular yönelttiler. CHP'li Yüksel, Fişleme Kanunu ile ilgili gelen sorular üzerine, yasanın insan haklarını ne şekilde zedeleyeceğini ve Hükümet'in her bireyi nasıl tek tek fişleyeceğini anlattı.

Fişleme Kanunu'nun insanları ayrıştırmak, bölmek ve fişlemek için kullanılacağını, bu durumu ise fırsat bulduğu her yerde anlattığını dile getiren Yüksel, bahse konu yasa tasarısını vatandaşlara şu şekilde özetledi: 'Kişisel Verilerin Korunması adlı bu kanun; benim, senin hatta kundaktaki bebeğinin bilgilerini yasal olarak alıp bir yerde muhafaza etmek üzere saklayacak. Bir gün lazım olunca da oradan çıkartıp aleyhinde kullanacak. İşte yasanın altında yatan gerçek budur. Zaten fişleniyorduk ama artık bu fişlenme yasal olacak. Devlet eliyle fişleneceğiz.'

Öte yandan Eskişehirlilerin ve kentimizde okumakta olan öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılaşan Büyükerşen ve Yüksel, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. (HM)

Editör: TE Bilisim