Kongre merkezinde yayın hayatına 'merhaba' diyen üniversite televizyonu hakkında gelen konuklara açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, İletişim Fakültesi'nin alt yapısını geliştirmek için çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.
Üniversite olarak yaptıkları çalışmaların medyada fazla yer bulmamasından yakınan Rektör Gönen, sözlerine şöyle devam etti:
'Üniversiteler toplumda olması gereken bütün faaliyetlerin tam merkezinde olması gereken kurumlardır. Aksi takdirde toplumun bütün katmanlarına ışık tutmak mümkün olmaz. Dolayısıyla biz de ESOGÜ olarak bu fonksiyonumuzu imkanlarımız çerçevesinde yapmaya çalışıyoruz. 1993 yılından bu yana değerli rektörlerimiz önderliğinde önemli adımlar yapmıştır. Bize de düşen görev üniversitemizi bulunduğu yerden daha ileri götürmektir. Biz de bunu ekip arkadaşlarımızla yapmaya gayret ediyoruz. Biz çok şeyler yapmaya gayret ediyoruz. Eskişehir'in ve bölgemizin çok fazla yükünü kaldırıyor olsak da, medyada çok fazla yaptıklarımızın etkisini ve yankısını bulmakta zorluk çekiyoruz.'
Radyo Televizyon Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Ünal Özelmas ise bundan sonra kongre merkezinde yapılacak etkinliklere katılan konukları misafir edeceklerini söyledi.
Televizyonun kuruluşunu anlatan Özelmas, 'Rektörümüz Hasan Gönen'e kongre merkezinden bir yer istediğimi söyledim. Çünkü etkinliklerimizin yüzde 80'i kongre merkezinde gerçekleşiyor. Salonlarda olan etkinlikleri çok rahatlıkla stüdyoya taşıyabiliriz diye düşündüm. Etkinliklere gelen konuklarımızı ise televizyona yayına alabiliriz. Rektörümüz de bize daha iyi yerler göstermiş olsa da biz kongre merkezinde bulunan bu yeri talep ettik. Yerimiz biraz küçük ama, işimizi çok rahatlıkla görebilecek durumda. Önümüzdeki haftadan itibaren 4 farklı başlıkta program çekimlerine başlayacağız' diye konuştu. Konuşmaların ardından televizyonun açılış töreni yapıldı. (İHA)

Editör: TE Bilisim