ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, bilimsel yayın sayısının ülkelerin gelişmişlik ve eğitim düzeylerinin önemli bir göstergesi olduğunu belirtirken, bilimsel yayın sayısının; altyapı, ayrılan kaynak ve verilen desteklerle yakından ilgili olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen, bilimsel araştırmaların aynı zamanda üniversiteleri üniversite yapan en önemli unsurlardan olduğunu ve üniversitelerin bilimselliğinin ve üretkenliğinin göstergesi sayıldığını ifade etti. ESOGÜ'nün TÜBİTAK tarafından hazırlanan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın açıkladığı 'Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Endeksi 2013'te yer alan Türkiye'nin en girişimci ve yenilikçi 50 üniversitesi arasına girdiğini hatırlatan Gönen, bu başarıda da en büyük payın yüklü ders programı ve hastane görevlerine rağmen sabırlı ve titiz bir veri toplama süreci sonucunda, nitelikli bilimsel çalışmalar ortaya koyan ESOGÜ öğretim elemanlarının olduğunu sözlerine ekledi.

Daha sonra Fen Bilimleri, Mühendislik, Tıp ve Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Güzel Sanatlar alanlarında 'ESOGÜ 2012 Yılı Bilimsel Çalışma ve Faaliyet Ödülleri'ne layık bulunanlara ödülleri Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen tarafından takdim edildi.

ESOGÜ 2012 Yılı Uluslararası Bilimsel Yayın Töreni, 2012 yılı içinde SCI, SSCI, AHCI indeksleri kapsamında uluslararası yayın çalışmaları yapan ESOGÜ öğretim elemanlarına teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

Editör: TE Bilisim