TEKBİRLİ PROTESTOEskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)'de, İHH İnsani Yardım Vakfı mensupları, geçtiğimiz gün karşıt görüşlü öğrenciler tarafından yapılan saldırıya tekbir getirerek tepki gösterdiler. ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, dün resim sergisinde karşıt görüşlü öğrencilerin gerçekleştirdiği saldırıyı kınamak için toplandı.

SERT MÜDAHELE

İHH İnsani Yardım Vakfı mensuplarının protesto gösterisine engel olmak isteyen yaklaşık 100 öğrenciye polis ekipleri, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Çevik kuvvet ile öğrenciler arasındaki süren kovalamaca Endüstri Mühendisliği Fakültesi önüne kadar sürdü. Polis ekipleri 12 öğrenciyi plastik kelepçeyle gözaltına aldı.

Bir süredir karşıt görüşlü öğrencilerin birbiri ile mücadeleleri devam ediyor. Dün yaşanan olaylar sonrasında ise gerilimin giderek arttığı ve tehlikeli boyutlara gelmeye başladığı dikkat çekti. Emniyet güçlerinin öğrenci gruplarından birine karşı aşırı sert bir tavır aldığı gözlenirken diğer grubun gösteri ve protestosuna sessiz kaldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)'de, İHH İnsani Yardım Vakfı mensupları, geçtiğimiz gün karşıt görüşlü öğrenciler tarafından yapılan saldırıya tekbir getirerek tepki gösterdiler. ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, dün resim sergisinde karşıt görüşlü öğrencilerin gerçekleştirdiği saldırıyı kınamak için toplandı.

ESOGÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) önünde bir araya gelen yaklaşık 300 kişi, dün resim sergisinde karşıt görüşlü öğrencilerin gerçekleştirdiği saldırıyı kınamak için toplandı. Grup adına açıklama yapan Uluslararası Öğrenciler Birliği Başkanı Ahmet Yunus, birlik mesajı vererek, 'Biz Müslüman gençler olarak, kimden gelirse gelsin dün olduğu gibi bugün de çeşitli isimler altında bu zulmün karşısında ve mazlumun yanında olmak adına çalışmalar yapıyoruz. Saldırgan kardeşlerimiz de bundan sonraki süreçte ayaklarını denk alsınlar artık. Zalimliklerini devam ettirdikleri takdirde yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağını ve İbrahimi bir duruşla karşılarında olacağımızı tekrar ederim' ifadelerini kullandı.

Ahmet Yunus, yapılan saldırı sonrası gerekli soruşturma için yetkili mercilere de başvurduklarını sözlerine ekledi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Öte yandan İHH İnsani Yardım Vakfı mensuplarının protesto gösterisine engel olmak isteyen bir grup öğrenciye polis ekipleri, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis ekipleri 12 öğrenciyi plastik kelepçeyle gözaltına aldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı mensupları, dün stantlarının bir grup öğrenci tarafından kaldırılmak istemesini ESOGÜ Meşelik Kampüsü'nde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde protesto etmek istedi. Kampüste toplanan karşıt görüşlü yaklaşık 100 öğrenci, bu protesto gösterisine izin vermek istemedi. Bunun üzerine tedbir alan polis ekipleri, bu öğrencileri dağılmaları hususunda uyardı. Burada beklemeye devam eden öğrencilere TOMA tazyikli suyla müdahale ederken, öğrenciler polise taş ve soda şişesi fırlattı. Çevik kuvvet ile öğrenciler arasındaki kovalamaca Endüstri Mühendisliği Fakültesi önüne kadar sürdü. Burada polis ekipleri, öğrencileri gözaltına almak istedi. Polis ile öğrenciler arasında çıkan arbede sonucu biber gazı da sıkılarak 12 öğrenci, yere yatırıldı ve elleri plastik kelepçeyle bağlandı. Gözaltına alınan 12 öğrenci emniyete götürüldü. (İHA)

Editör: TE Bilisim