Eskişehirspor Taraftarlar Birliği adına açıklamada bulunan Murat Diri 'Camia nedir? Sözlüklerde bir topluluk ya da zümre diye geçiyor. Fakat bizim için camia bunun çok daha ötesinde bir şey. Bize göre ''biz'' olabilmektir camia. Taraftarıyla, sporcusuyla, teknik ekibiyle yönetimiyle et ve tırnak gibi olabilmektir. Ayrılmamaktır, bir bütün olabilmektir. Yarım asırlık tarihimizde ''biz'' olabilmeyi başarabildiğimiz için bugün bu memleketin futbol markalarından biriyiz. Bunun için bize Anadolu Yıldızı dediler. Bugüne kadar bu camiayı ayakta tutan da her zaman taraftarı olmuştur. Dün babalarımızın abilerimizin yaptığını bugün de biz yapacağız.

Takımın içinde bulunduğu olumsuz süreci hepimiz yakından biliyoruz. Kulüp borç batağında, takım ruhu kaybolmuş, topçular gitmek için fırsat kolluyorlar. Anadolunun en güzel kentinden neresi olursa olsun gitmek istiyorlar. Başkanımız birleştirici olmaktan ziyade farklı bir tutum sergiliyor.

Şehrin zenginleri Eskişehirspor'a gönül vermiş isimleri bu süreçte kahvaltılar tertipleyip kendi reklamlarını yapıyorlar. Kulübün tavsiyelere ihtiyacı yok, paraya ihtiyacı var. Madem bu kadar düşünüyorsunuz Eskişehirspor'u atacaksınız ellerinizi ceplerinize.

Öncelikle topçu kardeşlerimize birkaç sözümüz var. Önünüzde 17 lig maçı var yani 51 puan. Bu puanların hepsini toplamak için sahaya çıkacaksınız. Sahanın her karışına terinizi bırakacaksınız. Bazen paranız gecikecek, takılmayacaksınız. Çünkü zor durumdayız ve kimsenin bir kuruşu bu kulüpte kalmaz. Siz bu yıl vereceğiniz mücadeleyle bizim on yılımızı kurtaracaksınız. Biz bunu asla unutmayız! Fakat başka türlü bir tavırda olursanız bunu sadece biz değil Türk Futbolu da unutmaz!!

Teknik ekip ve hocamıza gelince. Bu kadronun bu yarı sadece motivasyona ihtiyacı var. Hangi durumda olursa olsun, moraller ne olursa olsun sizden istediğimiz tek şey takımı inandırmanız. İnancımızı koruduğumuz sürece sahadaki siyah kırmızı renkler kimseye boyun eğmez.

Sıra yönetimde Kongre üyesi olmanın bir bedeli var diyerek üyelik giriş aidatını 1240 TL ye çıkartan sayın başkanımız; Eskişehirspor yöneticisi olmanın bedeli nedir? Yöneticilerin vecibeleri nelerdir? Yönetimde kim ne kadar para koydu da yönetime girdi? Kulübün tahmini bir borcu vardı ve siz yönetime gelmeden önce bunları biliyordunuz. Seçim kazanmak adına bir yönetim kurulu oluşturdunuz. Yönetime aldığınız isimler maddi desteğini almanızdan çok kongre de kaç oy getirir buna göre yönetim kurdunuz. Bakın yukarıdaki paragrafta şehrin zenginlerini göreve çağırıyoruz. Bizler şehrin iş adamlarına ileri gelenlerine sesleniyoruz fakat sizler de Şehrin ayağa kalkmasını istiyorsanız ilk adımı sizler atacaksınız.

En nihayetinde biraz da kendimize dönelim. Biz Eskişehirspor taraftarları olarak doğru bildiğimiz yolda kendilerine göremedikleri yanlışları görmeleri amacıyla silkelenmeleri için yönetimin istifasını talep ettik. Fakat mevcut Yönetim gitmedi. Bu işi öyle yada böyle yapacaklarını dile getirdi. Artık bu yolda yapılması gereken takıma, yönetime ve basınımıza destek verip bu zor dönemi hep beraber atlatmak.

Gelin noktada artık Eskişehirspor taraftarı olarak protestoları; ligdeki kritik konumumuzdan dolayı ve kişisel bir hedefimiz olmadığını göstermek adına sadece takımın menfaati doğrultusunda şimdilik susmayı görev ediniyoruz' denildi. (SS)

Editör: TE Bilisim