Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK) tarafından İstanbul Sözleşmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Türkiye'nin Sözleşme'den çekilmemesi gerektiğine dikkat çekilen açıklamada, Sözleşme ile ilgili CİMER'e beş yüzden fazla kadının başvuruda bulunduğu da ifade edildi.

ŞİDDET SON BULSUN

Kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın sonlandırılması için hayata geçirilmesi gereken beş acil maddenin de belirtildiği açıklamada, 'Eşit yurttaşlık hakkımızı aşındırmaktan vazgeçin. Kazanılmış haklarımızı tehdit eden söylem ve girişimlere son verin. Evde, işte, sokakta, tüm toplumsal yaşamda şiddetsiz bir yaşam sürme hakkımız için acil eylem planı uygulayın. Eğitimi eşitlikçi, ayrımcılıktan uzak, bilimsel, parasız hale getirin. Eşit istihdam, kreş ve işyerinde şiddeti önleme mekanizmaları için etkin politikalar uygulayın' denildi.

EŞİT YAŞAM HAKKI

Eşitlik İçin Kadın Platformu'nun açıklaması şu şekilde devam etti: 'Temel hak ve özgürlüklerini kullanmak, demokratik bir hukuk devletinde eşit, özgür ve şiddetten uzak bir yaşam sürmek isteyen herkes, kadınların hak mücadelesine eşlik etmelidir. 5 acil talebimizin gereğinin yerine getirilmesi için tüm kamuoyunu, tüm siyasi partileri, meslek odalarını, sendikaları, dernekleri, kitle örgütlerini taleplerimizin arkasında durmaya, kendi kurumsal program ve tüzüklerinin bir parçası haline getirmeye davet ediyoruz.' MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim