Eskişehir Ticaret Odası meclis üyelerine yönelik 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Programı' için bilgilendirme toplantısı düzenlendi. ETO meclis toplantısı sonrasında gerçekleştirilen etkinliğe Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, SGK İl Müdür Vekili İbrahim Kısa, İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş katıldı. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, işsizlik sorununun çözülmesinin Türkiye'nin geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.
MEMLEKET MESELESİ
İşsizlik sorununun memleketimizin en büyük meselelerden biri olduğunu belirten Güler, üyelerin istihdama yönelik devlet teşvikleri ve desteklerinden daha etkin faydalanabilmeleri için daimi İŞKUR danışmanının ETO'da hizmet verdiğini dile getirdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde tüm odaların istihdama yönelik çalışma içinde olduğunu hatırlatan ETO Başkanı Metin Güler, ' Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan istihdam seferberliğini Eskişehir Ticaret Odası olarak çok önemsiyoruz. Eskişehirli tüccar ve sanayiciler olarak 15 bin kişilik yeni istihdam için söz veriyoruz. Bu rakamla yetinmeyecek, hedefi 20 bine ulaştırmak için de gayret göstereceğiz' diye konuştu.
GÜLER'E TEŞEKKÜR
Toplantıda konuşan Eskişehir Valisi Azmi Çelik ise, istihdam seferberliği kapsamında 15 bin yeni istihdam için söz veren Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler'e teşekkür etti. İşsizlik sorununun bitmesi için inisiyatif kullanmanın ve sorumluk almanın önemine değinen Çelik, valilik olarak desteklerin tanıtılması için öncülük ettiklerini dile getirdi. Ticari ve ekonomik hayatı canlandıracak dinamiklerin harekete geçmesi için istihdam seferberliğinin iyi anlatılması gerektiğini belirten Vali Çelik, bu bilinç içinde mesai mefhumu olmadan devletin tüm kurumlarının gayret gösterdiğini kaydetti. Toplantıda ETO meclis üyelerine İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu yetkilileri tarafından istihdam desteklerinin kapsamı ve şartları hakkında bilgi verildi
Editör: TE Bilisim