Odunpazarı Belediyesi Meslek ve Sanat Edindirme Kursları (OMEK) bünyesinde yer alan Ahşap Ev Dekorasyonu Atölyesinde kurslar haftanın iki günü devam ediyor. Açılan kurs ile ilgili bilgi veren Kurs Eğitmeni Gürkan Erdoğan, 'İki seneden beri bu dersi başlattık. Çok fazla talep var. Gelen kursiyerler evlerinde aksesuar yapıyor. Gayet de başarılı gidiyor. Şu anda 15 kursiyer var. Burada bir nevi aile gibi olduk. Abilerimiz var, ablalarımız var. Sıcak bir ortam yakaladık. Bazı kadın kursiyerlere zor gibi gözüküyor. Emek ve sabır isteyen bir iş ama korkulacak bir şey yok. Kursiyerlerin yetişemediği yerde yardımcı oluyoruz' dedi.
EVİMİZE YANSITIYORUZ
Kursiyerlerden Cemal İşalan, 'Hocamızı gördük, yapmış oldukları eşyaları görünce merak sardık. Amaç hem eğlenmek hem hobi sahibi olmak. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz' dedi. Gül Ayşe Ertuna, 'Emekliyim. Evde boş oturmaktansa buradan bir ürün çıkarmak çok güzel bir duygu. Hep beraber çalışıyoruz. Burada tam bir aileyiz. Yeni şeyler öğreniyoruz ve evimize de yansıtıyoruz' diye konuştu.
VAKİT GÜZEL GEÇİYOR
Feridun Topuzlar, 'Ben de emekliyim. Aslında başka bir kursa için katılmıştım. Ama hocamızı tanıyınca ağaç işine girdik. Çok eğlenceli, çok zevkli bir iş. Baya güzel ürünler çıkartıyoruz' ifadelerini kullandı. Gülay Dinçer, 'Ev hanımıyım. Çok seviyorum ahşap işini. Bu yıl başladım kursa. Çok güzel ve zevkli geçiyor. Hocamızdan da çok memnunuz. Keyifli dakikalr geçiriyoruz. Vaktin nasıl geçtiğini anlamıyoruz' dedi. ESRA ÜNLÜ
Editör: TE Bilisim