Koca: Profesyonel bir ek iple çalışacağız
Dün Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde yeni sistem ile ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Başkanvekili Erkan Koca, '2020 yılında Fabrika ismiyle açılan futbol okullarımızı bir adım daha öteye taşıyacak, kulübümüze kalıcı gelir sağlamak ve yüksek Eskişehirsporluluk bilinciyle sporcular yetiştirmek hedefiyle yola çıktık. Denetlenebilir, şeffaf, gelişime açık bireylere değil sisteme bağlı profesyonel bir ekiple yaptığımız sistemi duyuruyoruz. Fabrika Eskişehirspor'a kalıcı bir gelir sağlayacak. Eskişehirspor'un altyapı takımıyla Fabrika Okulu ayrı şeyler olacak. Ama altyapı ekibimiz fabrikayı sürekli kontrol edecek. Fabrika Spor Okulları'nda birçok branşımız olacak' dedi.

Ekonomik olarak katkı sağlanacak
Yeni sistemle açıklama yapan Spor Okulları Direktörü Ufuk Terken, 'Futbol Okullarımızın amacı Eskişehirspor altyapısında forma giyecek futbolcular yetiştirmek olacak. Yetiştirme ve eğitim çalışmaları sonucunda hedef öncelikle kulübümüze ekonomik yönden katkı sağlamak olacak. Spor İcra kurulu, spor okulu koordinatörü birimlerimiz olacak' diye konuştu.

Spor Okulları Direktörü Ufuk Terken,
'Eskişehir'de 10 düzenli bir okul açmak. Türkiye'de 50 ve Avrupa'da ise merkezi 3 ülkede yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz. Kayıtlarımız online bir şekilde yapılacak. www. esessporokullari.org sitesi üzerinden birçok bilgiye ulaşabilirsiniz. Basketbol, voleybol, santraç, jimnastik, hentbol, eskrim branşlarda faaliyete geçeceğiz. Öz kaynak gelirimizi, öz kaynak kazanca çevireceğiz' dedi.

Maddi bir beklentim yok
Futbol OkullarıKoordinatörü Gökhan Ataş, Eskişehirspor'da görev alacağı için mutlu olduğunu söyledi. Ataş, 'Beden eğitimi ve yüksekokulu mezunuyum. 2003 yılında Beşiktaş'ta görev yaptım. 2021'de futbol okulları koordinatörü olarak kendi isteğimle görevi bıraktım. Başkanım Mehmet Şimşek'ten bir teklif gelince maddi bir beklenti olmadan Eskişehirspor'a geldim. Amacımız Eskişehirspor'u eski günlerine getirirken katkımızın olması' ifadelerini kullandı.

Büyümesi memnun etti
Spor İcra Kurulu'nda da görev yapacak olan Eskişehirspor Mali Asbaşkanı Özgür Marankoz yaptığı açıklamada, 'Fabrika ile 2 yıl önce bir çalışmamız olmuştu. Şimdi bunun büyümesini görmek bizi oldukça memnun etti. Kurucu başkanımız Aziz Bolel'in sözünden
yola çıktık; 'Eskişehir'de bir fabrika kurar gibi Eskişehirspor'u kuracağız.' Fabrika'nın daha iyi yerlere gelmesini istiyoruz. İnşallah Türkiye ve Avrupa'da Eskişehirspor Spor Okulları'nı göreceğiz' dedi.

13 Ağustos'ta başlayacak
Fabrika bünyesinde yeni antrenman ekipman kitleri, modern online sistem ile çalışan sporcu kayıt, yoklama sistemi, IP kamera kontrolü ile anlık antrenman analizi, istenmeyen olaylara karşı saha içi sporcu sağlık sigortası sistemi ve performans testleri yer alacak. Eskişehir ili ve ilçelerde 10, Türkiye'de 50 ve Avrupa'da merkezî 3 ülkede, düzenli denetlenebilir ve gelişime açık okullar açmak hedefleniyor. Merkez okulda yeni sezon çalışmalarına, yenilenmiş modellemeler ile 13 Ağustos Cumartesi günü saat 09.00'da başlayacak.
Editör: TE Bilisim