Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), Eskişehirlileri sağlıklı içme ve kullanma suyuna kavuşturmak için yoğun bir şekilde çalışıyor.
Gerçekleştirilen sondaj çalışması ile Mahmudiye ilçesi Fahriye Mahallesi'nde yaşanılan içme ve kullanma suyu sorununun önüne geçen ESKİ ekipleri, yenilenme ihtiyacı olan şebeke ve abone hatları ile içme suyu deposunun yerine de 2 adet, toplamda 50 tonluk prefabrik modüler içme suyu deposunu mahallelinin kullanımına sundu.
ESKİ ekiplerince 3197 metre terfi ve isale hattı, 249 metre abone hattı ile 30 adet sayaç odası yapımının ve montajının gerçekleştirilmesi ile Fahriye Mahallesi, dağıtımda ve tüketimde oluşabilecek su kayıplarının kontrolü sağlanacak ilk ve örnek mahallelerden birisi haline getirildi.
Fahriye Mahalle Muhtarı Kadriye Ünlüer, 'Geçtiğimiz aylarda sondaj çalışması yaparak bizi yeni içme ve kullanma suyu kaynağına kavuşturan ESKİ çalışanları, su sorunumuzu çözdükten sonra yoğun bir çalışmanın ardından terfi ve isale hattı çalışmalarını da bitirerek yeni su depomuzu da işletmeye aldı. Yapılan çalışmalardan dolayı başta Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen olmak üzere, ESKİ Genel Müdürü ve ekibine teşekkür ederim'' dedi.
Editör: TE Bilisim