Fevzi Çakmak Mahallesi'nin kentsel dönüşümde ikinci etapta yer aldığını belirten Çıraklı, bir tarafından başlanılması gerektiğini ifade ederek 'Başlanacaksa eğer bir yerden başlanmasında yarar var. İnsanlar çelişkiye düşmesin olacak mı olmayacak mı, girecek mi girmeyecek mi diye. Kentsel dönüşüm girdiğinde muhakkak sıkıntı olacaktır. Ama en azından mahallelerin çehresi değişecek, yeni yapılaşmalar, yeni oluşumlar olacaktır' dedi. Sakarya Hastanesinin arkasında bulunan eski yerleşkelerin kötü bir görüntü oluşturduğunu vurgulayan Çıraklı, kentsel dönüşüm ile o bölgenin toparlanacağını ve göze hitap edeceğini kaydetti.
Vatandaşların özellikle kat imarı için de kendisine şikayetlerde bulunulduğunun altını çizen Çıraklı, 'Vatandaş kat imarı istiyor. Onlar da mahallemizin önünün açılacağının kanaatinde. Sakarya Hastanesinin arkasında iki tane 5 katlı binalar var, onun haricinde hep ikişer katlıdır ve tek katlıdır. Ama muhtarlıktan sonra 3 katlı binalar var bodrumla beraber 4 katlı. E zemin aynı zemin, mahalle aynı mahalle, ticaret alanları caddeler üzerine açılırsa iyi olur. Taleplerimiz bu yönde' şeklinde konuştu.
Kat imarı ile ilgili şikayetini dile getiren mahalle sakinlerinden Çıldıray Dirlik ise '8 aydan beri ruhsat bekliyorum. Bizim yerimizin bir tecavüzü yok, tapumuz sağlam. Artık kat imarı istiyoruz. Müteahhitte verdik, 1 hafta içinde evi boşalt dediler. Evi boşalttık, yıkım geldi. Belediyeye projemizi bildirdik. Mahkeme kararından dolayı durdurulmuştur denildi. Sebep olarak mahallede bir başkasının arsası varmış onlar mahkemeye vermiş. 8 aydır o kararı bekliyoruz. Şuanda kiracıyız. Müteahhit 4 ay içinde teslim edecekti. Bu karar çıkınca yapamadı. Kiramı da kendimiz karşılıyoruz. Hem evimizden olduk hem kira ödüyoruz' diye yakındı. (Esra Yücel)


Editör: TE Bilisim