Sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde Opera binasında gerçekleşen Büyükşehir Belediye Meclis toplantısına, meclis üyeleri maske takarak geldi. Meclis üyelerinin aralıklarla oturduğu toplantıyı Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in mazeretli olmasından dolayı Başkanvekili Aydın Ünlüce yönetti.
KARAR ALINMALI
AK Partili Meclis Üyesi Murat Özcan da bu süreci ülkenin az hasarla atlattığını ifade ederek, sağlık, güvenlik ve bu konuda emek harcayan bütün çalışanlara teşekkür etti. Bu alanda belediye başkanlarını ve belediyeleri yeni bir sürecin beklediğini kaydeden Özcan, 'Ortak bir karar alınmalı. Böyle konularda da belediye meclisleri nasıl çalışmalı bir fikir birliği içinde olmalıyız. Yarın bir gün yeniden böyle bir imtihandan geçebiliriz' ifadelerini kullandı. Esnafların sıkıntılı günler yaşadığını vurgulayan Özcan, belediyenin kaldırım ve bahçe kullanımı konusunda esnafa destek olmasını istedi. Hükümetin açıkladığı konut kredi paketlerini değerlendiren Özcan, 'Fiyatlara enflasyon olarak yansıdı. Belediyeler imar konusunda yardımcı olmalı. İmar yerleri bir an önce açılmalı. Böyle bir durum olursa katkı vermek isteriz' diye konuştu.
ÜYELER SEÇİLDİ
Toplantı da komisyonlara üye seçimleri de yapıldı. Belediye encümenine CHP'den Nihat Çuhadar, Hasan Ünal, İhsan Ceran, Halis Şen, Dursun Büdüş seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna İbrahim Arslan, Nuray Akçasoy, Mustafa Önder, AK Parti'den ise Orhan Durmuş ve Özlem Yalçın seçildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonuna CHP'den Erdoğan Aydoğmuş, Hasan Ünal, Aydın Ünlüce, AK Parti'den Mustafa Birsen ve Mustafa Ünal getirildi. Ulaşım Komisyonuna CHP'den Nihat Çuhadar, Figen Kahya, Ünal Şen AK Parti'den Osman Gürman, Mehmet Potoğlu seçildi. Hukuk Komisyonuna CHP'den Aydın Ünlüce, Figen Kahya, İbrahim Arslan, AK Parti'den Fatih Özata, Hakkı Akkurt seçildi.
31 AĞUSTOS'A KADAR
Koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında kamuda ve özel sektörde çalışan sağlık çalışanlarına belediye otobüsleri, tramvay ve özel halk otobüslerinin ücretsiz olarak yararlandırılması konusu da Meclis gündemine geldi. 31 Ağustos'a kadar sağlık çalışanlarına ulaşımın ücretsiz olması kararı oy birliğiyle meclisten geçti. HM
Editör: TE Bilisim