Gazeteci ve aynı zamanda iktisatçı olan Deniz Çağlar Fırat'ın yazdığı ve Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından yayınlanan Paranın Kitabı İpekyolu'ndan Ankara'ya Kağıt Para isimli kitabın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya ETO Başkanı Metin Güler, ETO Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara, TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak, Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, Çağdaş Gazeteciler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Can Hacıoğlu ve birçok gazeteci katıldı.
HERKESİN İLGİSİNİ ÇEKECEK
Toplantıda konuşan ve Fırat'a çalışmalarında başarılar dileyen Güler, Paranın Kitabı'nın herkesin anlayacağı şekilde yazılan başarılı bir çalışma olduğunu ifade etti. Pandemi sebebiyle bir süre basımını ertelediklerini söyleyen Güler, parayla ilgili bilinmeyen birçok konuya açıklık getirdiğini ve Eskişehirli esnafın, tüccarın okurken büyük keyif alacağını kaydetti.
PARANIN YOLCULUĞU
Kitabının basımında emeği geçen başta Metin Güler olmak üzere ETO yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek sözlerine başlayan Fırat, kitapta kağıt paranın Çin'den başlayan yolcuğunu, kağıt paranın dünyadaki ve bu topraklardaki serüvenini anlattığını dile getirdi. Kitabı okuyanların kağıt paranın basıldığı dönemle birlikte o zamanın kültürel, iktisadi ve sosyal gelişmelerine de tanıklık edeceğine de dikkat çekti. MELTEM KARAKAŞ KAYA
Editör: TE Bilisim